Nagy rajongója vagyok a jó minőségű libamájnak. Karácsonykor mindig kisebb a lelkiismeret furdalásom, amikor megveszem ezt az igen drága alapanyagot. Ezt a lelkiismeret furdalást ilyenkor minden évben félreteszem, és elkészítem a szalvétában sült/főtt/párolt libamájat (au…
2009.12.31. 06:00 Gastronomica
Mautner-féle zsírjában sült libamáj
1 komment
Címkék: sült libamáj gastronomica zsírjában
2009.12.30. 06:00 Gastronomica
Röszti (latkesz)
Andor fiam egyik kedvenc étele a röszti (álnéven latkesz). Valójában nyáron szeretem ezt készíteni, amikor könnyű átszellőztetni a lakást, mivel a bő olaj, amiben ki kell sütni rösztit, a legnagyobb körültekintés ellenére is olajszagot hagy maga után. Az elmúlt napokban ismét…
Szólj hozzá!
Címkék: röszti laktesz gatsronomica
2009.12.29. 06:00 Gastronomica
Füstölt lazacos tekercs (6-8 főre)
A füstölt lazacos tekercs biztos siker a férjemnél. 11 éve vagyunk házasok, de ezzel minden alkalommal újból és újból le tudom venni a lábáról. Így történt ez tegnap is. A gyerekeket gyorsan megvacsoráztattam, és korai lefekvést tartottam nekik. Utána szépen megterítettem…
Szólj hozzá!
Címkék: lazac füstölt tekercs gastronomica lazacos
2009.12.28. 06:00 Gastronomica
Eperhab torta
Három éve december 27-re voltam kiírva Áron nevű fiammal. A szülész doktornőm annyit kért tőlem, hogy próbáljam meg ne 24-én megszülni a gyereket; ha nem muszáj december 24-én ő nem vezetne szülést. Akkor még nem gondoltam arra, hogy nemcsak a doktornőre kellene tekintettel…