HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.01.04. 06:00 Gastronomica

Gorgonzolás-körtés melegszendvics

Eltelt a téli szünet, és a három gyerek ma reggeltől ismét képzett pedagógusok felügyelete alatt lesz legalább napi néhány órát (bölcsiben, oviban, iskolában), és végre én is szusszanhatok egy kicsit. A téli szünet rövid egyenlege: Egy felszakadt szemhéj négy öltéssel összevarrva, egy köbméter új játék, egy leamortizálódott apa.

Vége a karácsonyi nagy kajálásnak, és mint minden év elején, idén is megfogadtam, hogy az új évben diszkrétebben fogunk étkezni, már ami a mennyiséget illeti, és igyekszünk könnyebb ételek közül válogatni.
Az alábbi melegszendvics receptet, mely egyik kedvenc francia gasztroblogomról, a beaualalouche.canalblog.com-ról származik, ennek jegyében teszem közzé. (Sajnos a gyerekeim közül a Gorgonzolát csak a legkisebb szereti, a többi két fiú ilyenkor szardíniás szendvicset eszik.)
A recept hozzávalóit egymásnak találták ki: A Gorgonzola sajt, ami egy kellemes ízű penészes sajt, nagyon jól harmonizál az édes körtével és a rászórt magokkal. Ezt a sajtot már sok bolt árusítja; az ínyencboltokban biztosan meg lehet venni és a nagy szupermarketek is tartják ezt a sajtot. Az ára sajnos nem az alacsony árkategóriába esik, de valójában a melegszendvicshez nem kell olyan tetemes mennyiség és az újév első napjaiban ezt igazán megérdemeljük. Ha mégsem találnánk, helyettesíthetjük bármilyen márványsajt jellegű kék sajttal. A fenyőmagot pörkölt dióval is pótolhatjuk.

Gorgonzolás-körtés melegszendvics


1 szelet kenyér (én egy rusztikusabb, dió darabokkal gazdagított kenyeret választottam)
kb. 70 gr gorgonzola sajt / márványsajt
1db körte
1 mk. méz
néhány fenyőmag

A gorgonzola szeleteket helyezzük a kenyérre, majd tegyük rá a vékonyra szeletelt körtét, majd a maradék sajt darabkákkal szórjuk meg. 200°C –ra előmelegített sütőben kb. 5 percig hagyjuk olvadozni a sajtot. Közben száraz serpenyőben süssük arany barnára a fenyőmagokat. Vegyük ki a kenyeret a sütőből, csurgassuk rá a mézet és hintsük rá a pirított fenyőmagot.

Szerintem balzsamecetes zöld salátával az igazi!


www.gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia köret gorgonzola melegszendvics gastronomica gorgonzolás körtés


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr481642320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása