HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.03. 06:00 Gastronomica

Mézes kacsa zöldségekkel

Nagyon szeretem a kacsát, minden formájában és mindegyik részét. Legyen az a mája, az apróléka, a melle, a zsírja; készüljön belőle leves, vagy süljön egészben káposztával, vagy legyen kása. Ma egy olyan kacsa receptet teszek közzé, ahol a kacsa a magyar kacsakészítési technikával szemben nem teljesen átsütve, hanem rózsaszínűre sütve készül. Ez az étel ázsiai hangulatokat idéz, elkészítése magas hőfokon, wokban a legjobb, de ha mindez nem lehetséges, megfelel a serpenyő is, csak a magas hőfokot tartsuk be.


Mézes kacsa zöldségekkel


Hozzávalók 4 fő részére

2 ek. méz
4 ek. szójaszósz
1 el szezámmag
4 kacsamell
2 sárgarépa
1 csomag újhagyma
1 nagy marék spenót (lecsepegtetve!)
1 ek. olaj

 

A kacsamellek bőrét szedjük le, és vágjuk le a vékonyabb, zsíros széleit, így egy majdnem téglaalapú mellet kapunk.

Egy nagyobb edényben keverjük össze a mézet, a szójaszószt és a szezámmagot. A kacsát szeleteljük vastagabb csíkokra, és a mézes pácba keverjük bele, majd rakjuk félre.

A sárgarépát és az újhagymát vágjuk fel gyufaszál méretű csíkokra.

A wokban vagy egy serpenyőben hevítsük fel az olajat nagyon forróra, és a kacsa szeleteket lecsepegtetve rakjuk a forró a serpenyőbe. Folyamatos kevergetés mellett a legmagasabb hőfokon süssük 2 percig. Fontos, hogy a kacsa ne eresszen levet, ne főjön, hanem azonnal süljön. (Érdemes több adagban sütni.) Ha kész, vegyük ki és rakjuk félre.

A még mindig forró wokba, rakjuk bele a sárgarépa csíkokat, és ezt is egy percig folyamatos kevergetés mellett süssük. Keverjük hozzá az újhagymát, a spenót leveleket és végül a kacsát. Erős tűzön kevergessük még 2-3 percig, úgy, hogy a kacsa ne süljön teljesen át. Főtt rizzsel tálaljuk.

A recept és az ételfotók a Delicious. magazinból kerültek átvételre. 

A következő bejegyzés holnap, február 4-én, csütörtökön jelenik meg, címe: Mazsolás, almás tatin torta

www.gastronomica.hu

Képek: külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr351717553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása