HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.19. 06:00 Gastronomica

Koreai palacsinta rákkal és újhagymával

Amikor eljön az este, és a gyermekeim megkérdezik, hogy „Mami, ma mi lesz a vacsora?” felvillan bennem a kétségbeesés, hogy már megint csak a nagyon egyhangú párizsi, sonka, kolbász, sajt, szalámi, kenőmájas, virsli, kenyér valamelyik kombinációja jöhet szóba. Persze azért vannak jól bevált vacsi menük, melyekkel levehetem a gyerekeket a lábukról, de hát minden nap nem lehet vacsorára ropogósra sült csirke szárnyakat enni, vagy pizzát, tejbegrízt, stb, stb.
Mindig örülök, ha valami újat hallok vagy olvasok, amit könnyen elkészíthetek vacsorára. Ezt a receptet a Gourmet magazin egyik tavalyi számában találtam. Persze nemcsak vacsorára lehet készíteni. Készülhet előételnek, vendégváró snack-nek is.

Koreai palacsinta rákkal és újhagymával

Hozzávalók 6 fő részére (előételként)

2 gerezd fokhagyma
175 ml víz
2 nagy tojás
1 ek. szezámolaj
75 g liszt
1 csomag újhagyma
½ piros Kaliforniai paprika
225 g kis vagy közepes garnéla rák
¾ ek. só
Olaj
Édes chili szósz

A fokhagymagerezdeket reszeljük le, adjuk hozzá a sót, a vizet, szezámolajat, és a tojásokat. Keverjük alaposan össze, majd szórjuk bele a lisztet, és keverjük csomómentesre. Híg palacsintatésztát kapunk.
Az újhagymát és a kaliforniai paprikát gyufaszál méretűre vágjuk fel, és a rákkal együtt keverjük bele a tésztába. (Kaliforniai paprikám nem volt itthon, így én ezt kihagytam.)

Egy serpenyőbe forrósítsunk meg egy kis olajat (kb. 1 ek), és egy evőkanál segítségével két-két kanálnyit kanalazzunk a tésztából a serpenyőbe. Süssük aranybarnára, majd fordítsuk meg a mini palacsintákat (2 ek. egy palacsinta).
Konyhai törlőkendőre szedjük ki, és forrón tálaljuk édes chili szósszal (sweet chili sauce – megvásárolható kínai élelmiszerboltokban vagy online pl. az Ázsia Bt áruházából, ára 350g/550Ft, sokáig eltartható).

A következő bejegyzés február 22-én, hétfőn lesz, címe: Nagyon csokis csoki desszert

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

 

4 komment

Címkék: rák gasztronómia palacsinta szezámolaj gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr711772108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boszi73 2010.02.19. 19:36:48

A palacsintát szeretem mondjuk kakaóval vagy túróval,de rákkal???

czejp (törölt) 2010.02.19. 19:46:05

Ez most északi vagy déli recept ?

Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.02.19. 20:07:28

@Boszi73: A kakaós és a túrós is finom, de rákkal elkészítve is nagyon ízletes. Javaslom kipróbálásra!
süti beállítások módosítása