HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.03.10. 06:00 Gastronomica

Hagymás sajtos toast

Mi legyen ma a vacsora? A kérdés minden napi gyötrelmet jelent. A megszokott szalámi, sonka, sajt, körözött, virsli, tojás, stb, stb váltakozása egy idő után nagyon unalmas. Ezért vannak folyamatosan vannak próbálkozásaim, hogy valamit újítsak. Napközben nincs nagyon időm az esti vacsorára gondolni, így délutánra marad ennek a mindennapos problémának a megoldása. Az alábbi receptet a gyakran olvasott BBC Good Food magazinban találtam, és rögtön megtetszett. Nem igényel nagy bevásárlást, és hamar elkészülök vele. Arra gondoltam, hogy mivel a gyerekek imádják a francia hagymalevest sajtos toast-tal a tetején, talán ez is ízleni fog nekik! Mindenesetre ma este kipróbálom!

Hagymás sajtos toast

Hozzávalók 6 fő részére

50 g vaj
6 db hagyma
2 tk. barnacukor vagy nádcukor
Egy löttyintésnyi konyak (elhagyható)
6 szelet rusztikus kenyér
300 g valamilyen karakteresebb sajt

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt hagymát, szórjuk meg a cukorral. Pároljuk 20 percig, míg megpuhul a hagyma, és szép aranybarnává változik a színe.
Öntsük hozzá a konyakot, alacsony lángon hagyjuk még párolódni, majd sózzuk, borsozzuk.
A sütőt kapcsoljuk be 200C˚-ra (gázsütőnél 6-os fokozat). A kenyérszeleteket enyhén pirítsuk meg, kanalazzunk rájuk a hagymából. Egy szelet sajtot helyezzünk a tetejére.
10 percig süssük, míg a sajt ráolvad a hagymára és szép színt kap.
Tálaljuk azonnal zöldsalátával.

Következő bejegyzés holnap, március 11-én lesz, címe:Diós tészta

www.gastronomica.hu

képek:gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hagyma gasztronómia sajt toast melegszendvics gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr681824128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása