HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.03.18. 08:25 Gastronomica

Füstöltmakréla pástétom

Egy újabb gyors vacsora lehetőség!
Füstölt pisztráng, makréla és lazac számomra finom csemege. Lehet enni hidegen is, melegen is. A pisztráng és a makréla egészben, vaj darabokkal a tetejükön, sütőben átmelegítve még ízletesebbé válnak.
Van ahol ezeket a halakat füstölés előtt pácolják, míg más tenyésztőnél a hal saját, natúr íze érvényesül a füstös íz mellett.
Nagyobb élelmiszerboltokban és piacokon árulják vákuumcsomagolásban mind filézve, mind egészben.
Az alábbi recept füstölt makrélából készül. De pisztrángból is elkészíthető.

 

 

Füstöltmakréla pástétom

Hozzávalók 6 fő részére

400 g füstölt makréla
1 csomag újhagyma vagy snidling
2 citrom (ha lehet bio vagy kezeletlen)
150 g sajtkrém
50 g tejföl
2 ek. tormakrém
Só, bors

A sajtkrémet, a tejfölt és a tormát keverjük alaposan össze egy tálba.

A hal bőrét távolítsuk el, és húsát bontsuk le a gerincéről és egy deszkán vágjuk nagyon apróra, majd adjuk a sajtkémhez. Az újhagymát vagy a snidlinget szintén vágjuk nagyon apróra, és szórjuk a halhoz. Az egyik citrom héját reszeljük a halhoz, majd sózzuk, borsozzuk. A héjatlan citrom levét csavarjuk a krémhez. Alaposan keverjük össze. Ízlés szerint csöpögtessünk még hozzá citromlevet.

Pirítósra kenve, csírával meghintve vagy zöldsalátával tálalva, egy citrom gerezddel finom előétel, vacsora vagy snack.

Következő bejegyzés, március 19-én, pénteken jelenik meg, címe: Szűzpecsenye gremolata-val

www.gastronomica.hu

képek: külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával
 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia újhagyma sajtkrém makréla pástétom gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr311832774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása