HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.03.19. 06:00 Gastronomica

Szűzpecsenye gremolata-val

A gremolata egy friss zöldfűszerekből és egyéb más összetevőből álló fűszerkeverék.
Leggyakrabban petrezselyem, citromhéj és fokhagymából készül. Olaszországban és Franciaországban használják a készétel legvégső ízesítésére. A francia persillade egy kicsit eltér az olasz verziótól, mert az még tartalmaz olajat és esetleg ecetet is.
A fűszer hármas: petrezselyem, citromhéj és fokhagyma, keveréke egy friss, tavaszias ízt ad az ételnek.
A mai receptben egy sült szűzpecsenyét szórunk meg ezzel a fűszerkeverékkel.

Szűzpecsenye gremolata-val

Hozzávalók 4 fő részére

750 g szűzpecsenye

só, bors

olivaolaj, vaj

Gremolata:
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyem

A petrezselymet és a fokhagymákat vágjuk apróra, a citrom héját reszeljük le, és tegyük mindezt egy tálba. Keverjük össze.

A szűzpecsenyét szeleteljük fel. Sózzuk, borsozzuk és a petrezselymes fűszerkeverék egy részével dörzsöljük be. A serpenyőnket hevítsük fel a vajat és az olajat, tegyük bele a hússzeleteket. 2-3 percig süssük oldalanként.
A maradék zöldfűszert szórjuk a kész húsra. Azonnal tálaljuk!

A következő bejegyzés hétfőn, március 22-én jelenik meg, címe: Beszélgetés a Baraka étterem séfjével és tulajdonosával

www.gastronomica.hu

képek:gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: szűzpecsenye gremolata


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr161850290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása