HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.03.23. 08:40 Gastronomica

Sarki fűszeres

Pont egyéves a Sarki fűszeres! Tavaly tavasszal, nagy izgalommal várták a környéken lakók, hogy milyen bolt nyílik a város egyik legérdekesebb és legszebb adottságú üzlethelyiségében. Hosszas átalakítások után megnyílt az üzlethelyiséghez méltó, inyencbolt-kávéház. Gyönyörűen kihasználva a helyiség és az előtte lévő placc adta lehetőségeket.
Az épület maga gyönyörű, a lakóház bejárata a Pozsonyi úton van, a Sarki fűszeresé pedig a Pozsonyi-Wahrmann Köz sarkán. Formájából adódóan „vasaló ház”-ként csúcsosodik a Pozsonyi út-Szent István park-Victor Hugo utca kereszteződésébe.
A ház tervezője, a bauhaus szellemiség egyik képviselője Hámor (Hamburger) István, aki számos más tervezése mellett, jegyzi az egykori Lágymányosi Zsinagógának az épületét (ma a Bocskai úti TIT Stúdió) Novák Ede társtervezővel párosban.

Az üzlethelyiség apró. A hűtőpultban finom francia, svájci sajtok közül lehet válogatni, de megtalálható a ház saját készítésű specialitásai: a töpörtyű krém, melynek íze már majdnem egy kacsamáj terinnel vetekszik, de nagyon finom a körözött vagy a hagymalekvár is.
A boltban egy speciális szalámi szekrényben tárolják, megfelelő mikróklímában a nagy választékban kapható sonkákat, szalámikat, kolbászokat.
Minden nap friss pékáru kapható a boltban, a beszállító, nem a mostanság megszokott lufi kenyeret és péksütit szállítja, hanem az igazán finom, tartalmasabb fajtákat. Széles a borválaszték is a hazai és külföldi kínálatból egyaránt. Ezenkívül, vannak házi lekvárok, szörpök, ecetek, kencék, olajok, tészták, stb.

A kávéház remek kávét és teákat kínál. Reggel friss croissant és igazi pain au chocolat, azaz csokis párnát kaphatunk a kávénk mellé. Kérhetünk virslit vagy tojást, de akár szenvicseket is. Jó hír, hogy reggel 8-tól vannak nyitva szombaton is!
Az üzlethelyiség ugyan apró, de télen-nyáron működik a terasz. Téli hideget melegítő egységekkel és magas asztalok mellett álló elfogyasztással oldják meg. Remek kávézási hely babakocsis anyukáknak, kik úgy tudnak nyugodtan meginni egy kávét, hogy a gyereket ne kelljen kicsomagolni a többréteges öltözékből.

Az átellenben lévő Dunapark kávéházzal nagyon jól kiegészítik egymást. A Sarki fűszeres egy lazább, családiasabb miliőt tud biztosítani, míg a szintén gyönyörű Dunapark, egy komolyabb, formálisabb környezetet kínál.


Hétfő - Péntek: 8.00 - 20.00 óráig
Szombat: 8.00 - 15.00 óráig
Vasárnap: zárva

1137 Pozsonyi út 53-55.
Mobil: +36 20 424 0361
Telefon: +36 (1) 238 0600
Fax: +36 (1) 238 0601
E-mail: info@sarkifuszeres.hu

Web: www.sarkifuszeres.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia fűszeres gastronomica sarki ínyencbolt


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr321860166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása