HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.04.15. 08:07 Gastronomica

Csőben sült édesburgonya

Nagyon szeretek sütőben sütni. Csak össze kell pakolni a hozzávalókat, és a sütő meg szépen készre készíti. Ez a köret is így készül. A csőben sütést már említettem, amikor a Gratin Dauphinois-ról írtam egy februári bejegyzésem alkalmával. Az alábbi receptet egy Londonban élő izraeli-palesztin séfpáros által megjelentetett könyvben olvastam: Ottolenghi, The Cookbook. Nagyon sok finomság került bele a könyvbe, ez a recept az egyik kedvencem a sok közül. Egy másik kedvencemet már idéztem korábban.

E recept fő alkotórésze az édesburgonya, melyet már aránylag sok helyen lehet kapni. Nagyobb szupermárketekben mindig kapható.

Csőben sült édesburgonya

Hozzávalók 4-6 fő részére

1,5 kg édesburgonya
5 ek. zsálya
3 gerezd fokhagyma
2 tk. só
Bors
250 ml tejszín
olivaolaj

A sütőt kapcsoljuk be 200˚C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat).
Az édesburgonyát alaposan mossuk meg, nem feltétlenül kell meghámozni. Vágjuk ½ cm vastag karikákra.

Tegyük egy tálba a krumpli karikákat, a nagyobb darabokra vágott zsályaleveleket, a fokhagymát, a sót és a borsot. A tálat rázogassuk meg, hogy a benne lévők alaposan összekeveredjenek.

Egy sütőedénybe sorakoztassuk ferdén egymás után a krumpli szeleteket. A tálban maradt zsályalevelet és fokhagymát szórjuk a tetejére. Fedjük be alufóliával, majd helyezzük a forró sütőbe 45 percre. Ezután szedjük le a fóliát, és öntsük rá a tejszínt, majd süssük még 25 percig, míg a burgonya teljesen megpuhul. Villával meggyőződhetünk a puhaságáról!

Melegen tálaljuk.

Következő bejegyzés pénteken, április 16-án jelenik meg, címe: Buffalo csirkeszárnyak

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: burgonya gasztronómia tejszín fokhagyma zsálya izraeli gratin édesburgonya gastronomica csőben


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr951922224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása