HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.04.19. 12:16 Gastronomica

Hétvégi reggeli

A kedvenc napszakom a reggel és a délelőtt, főleg tavasszal. Ezért a kedvenc étkezésem is a reggeli. Családom a tojást minden formájában szereti. Én is szeretem, mert számos módja van az elkészítésének. Az elmúlt hétvégén szép napos idő volt, nem esett végre az eső, így kimerészkedtünk egy késő reggelire, a teraszra. Sonkás-tojásos pirítóst készítettem fűszeres majonézzel. A tükörtojás sárgája megrepedt, szétcsurgott az alatta lévő sonkán és pirítós kenyéren, amitől picit meg is: igazán jól passzolt egy napsütéses vasárnap reggelhez. Mindehhez nem kellett sok, csak tojás, kenyér, sonka és tavaszias napsütés.

Hétvégi reggeli

Hozzávalók 4 fő részére

4 szelet finom kenyér
4 szelet füstölt nyers sonka
4 db. friss tojás
Olivaolaj
Só, bors

A fűszeres majonézhez:
1 ek. Harissa
3 ek. majonéz

A Harissa Észak Afrikából származó fűszerkeverék paszta, mely chiliből, római köményből, fokhagymából, korianderből, köménymagból és oliva olajból készül.

A kenyérszeleteket kenjük meg oliva olajjal, és a sütőben grill alatt pirítsuk meg, vagy egy serpenyőben süssük aranybarnára mindkét oldalát.

Keverjük össze a majonézt a Harissa-val.

A sonka szeletek mindkét oldalát süssük meg forró serpenyőben, majd ugyan ebben a serpenyőben süssük meg a tojásokat tükörtojás formára. Sózzuk, borsozzuk.

A pirítós kenyérre csúsztassuk a sonkát, majd a tojást és kanalazzunk mellé a fűszeres majonézből. Paradicsommal még finomabb! Tálajuk.

 

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr201933569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása