A kedvenc napszakom a reggel és a délelőtt, főleg tavasszal. Ezért a kedvenc étkezésem is a reggeli. Családom a tojást minden formájában szereti. Én is szeretem, mert számos módja van az elkészítésének. Az elmúlt hétvégén szép napos idő volt, nem esett végre az eső, így kimerészkedtünk egy késő reggelire, a teraszra. Sonkás-tojásos pirítóst készítettem fűszeres majonézzel. A tükörtojás sárgája megrepedt, szétcsurgott az alatta lévő sonkán és pirítós kenyéren, amitől picit meg is: igazán jól passzolt egy napsütéses vasárnap reggelhez. Mindehhez nem kellett sok, csak tojás, kenyér, sonka és tavaszias napsütés.
Hétvégi reggeli
Hozzávalók 4 fő részére
4 szelet finom kenyér
4 szelet füstölt nyers sonka
4 db. friss tojás
Olivaolaj
Só, bors
A fűszeres majonézhez:
1 ek. Harissa
3 ek. majonéz
A Harissa Észak Afrikából származó fűszerkeverék paszta, mely chiliből, római köményből, fokhagymából, korianderből, köménymagból és oliva olajból készül.
A kenyérszeleteket kenjük meg oliva olajjal, és a sütőben grill alatt pirítsuk meg, vagy egy serpenyőben süssük aranybarnára mindkét oldalát.
Keverjük össze a majonézt a Harissa-val.
A sonka szeletek mindkét oldalát süssük meg forró serpenyőben, majd ugyan ebben a serpenyőben süssük meg a tojásokat tükörtojás formára. Sózzuk, borsozzuk.
A pirítós kenyérre csúsztassuk a sonkát, majd a tojást és kanalazzunk mellé a fűszeres majonézből. Paradicsommal még finomabb! Tálajuk.
képek: gastronomica.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.