A sertésszűzben az ízén és textúráján kívül még az is nagyon jó, hogy hamar elkészül, nem igényel hosszú főzést. Egy baj van vele, hogy nem olcsó!
Az alábbi recept magáért beszél. Csak finom hozzávalókból áll, nem is lehet rossz! Másik nagy előnye, hogy könnyű elkészíteni és körülbelül mindez fél órát vesz igénybe.
Balzsamecetes, zsályás sertésszűz
Hozzávalók 4 fő részére:
1 szűzpezsenye
4 vékony szelet szárított vagy füstölt nyers sonka
Friss zsálya levelek
2 dl balzsamecet
Olíva olaj
Só, bors
A sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat).
A húst vágjuk 4 részre. Egy olyan edényt vagy serpnyőt használjunk, melyet később a sütőbe is berakhatunk, és ebben hevítsünk fel 2-3 evőkanál olajat. Süssük meg benne a húsdarabokat, minden oldalt 1-1 percig.
Helyezzük ezután a serpenyőt a sütőbe és ott is süssük még 15 percig a húst.
A sonkaszeleteket terítsük ki, és mindegyik szeletbe csomagoljuk be, friss zsályalevelekkel együtt, a megsült szertésszűz darabokat. Helyezzük vissza a sonka csomagokat a serpenyőbe és még így is süssük a sütőbe 2-3 percig.
Tegyük át a húsokat egy tányérra, és pihentessük meleg helyen, alufólia alatt.
A serpenyőt helyezzük vissza a tűzhelyre, öntsük hozzá a balzsamecetet, keverjük meg, hogy a leragadt hússzaft is felengedje. Szörp sűrűségig hagyjuk a tűzön, majd tálaljuk a sonkába csomagolt sertésszűz mellé.
Köretként kínálhatunk hozzá sütőben sült olívaolajas sós,borsos sütőtök kockákat.
Azonnal tálaljuk!
képek: gastronomica.hu
A következő bejegyzés hétfőn, október 25-én jelenik meg, címe: Almás sütőtöktorta
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.