HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.03.19. 06:00 Gastronomica

Szűzpecsenye gremolata-val

A gremolata egy friss zöldfűszerekből és egyéb más összetevőből álló fűszerkeverék. Leggyakrabban petrezselyem, citromhéj és fokhagymából készül. Olaszországban és Franciaországban használják a készétel legvégső ízesítésére. A francia persillade egy kicsit eltér az…

Szólj hozzá!

Címkék: szűzpecsenye gremolata


2010.03.18. 08:25 Gastronomica

Füstöltmakréla pástétom

Egy újabb gyors vacsora lehetőség! Füstölt pisztráng, makréla és lazac számomra finom csemege. Lehet enni hidegen is, melegen is. A pisztráng és a makréla egészben, vaj darabokkal a tetejükön, sütőben átmelegítve még ízletesebbé válnak. Van ahol ezeket a halakat füstölés…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia újhagyma sajtkrém makréla pástétom gastronomica


2010.03.17. 06:00 Gastronomica

Beszélgetés a Michelin csillagos Costes étterem séfjével

A héten a Costes étterem Michelin csillagot kapott! A lenti beszélgetés néhány héttel ezelőtt készült. Nicolas Rafael Delgado a Costes étterem új argentin séfje, január óta ő irányítja a reménybeli Michelin csillag várományos Costes étterem konyháját. Fiatal, közvetlen,…

Szólj hozzá!

Címkék: csillag michelin rafael nicolas costes gastronomica delgado


2010.03.16. 06:00 Gastronomica

Csőben sült sajtos karfiol

  Az alábbi receptet Jamie Oliver, Ministry of food című könyvében olvastam. Szeretem azokat az ételeket, melyek a sütőben sülnek készre, mert általában jól átsülve az ízek jobban érvényesülnek, és persze a pörzsanyag (így hívják a megsült étel felületén…

2 komment

Címkék: gasztronómia karfiol besamel gastronomica csőben


süti beállítások módosítása