A gremolata egy friss zöldfűszerekből és egyéb más összetevőből álló fűszerkeverék. Leggyakrabban petrezselyem, citromhéj és fokhagymából készül. Olaszországban és Franciaországban használják a készétel legvégső ízesítésére. A francia persillade egy kicsit eltér az…
2010.03.19. 06:00 Gastronomica
Szűzpecsenye gremolata-val
Szólj hozzá!
Címkék: szűzpecsenye gremolata
2010.03.18. 08:25 Gastronomica
Füstöltmakréla pástétom
Egy újabb gyors vacsora lehetőség! Füstölt pisztráng, makréla és lazac számomra finom csemege. Lehet enni hidegen is, melegen is. A pisztráng és a makréla egészben, vaj darabokkal a tetejükön, sütőben átmelegítve még ízletesebbé válnak. Van ahol ezeket a halakat füstölés…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia újhagyma sajtkrém makréla pástétom gastronomica
2010.03.17. 06:00 Gastronomica
Beszélgetés a Michelin csillagos Costes étterem séfjével
A héten a Costes étterem Michelin csillagot kapott! A lenti beszélgetés néhány héttel ezelőtt készült. Nicolas Rafael Delgado a Costes étterem új argentin séfje, január óta ő irányítja a reménybeli Michelin csillag várományos Costes étterem konyháját. Fiatal, közvetlen,…
Szólj hozzá!
Címkék: csillag michelin rafael nicolas costes gastronomica delgado
2010.03.16. 06:00 Gastronomica
Csőben sült sajtos karfiol
Az alábbi receptet Jamie Oliver, Ministry of food című könyvében olvastam. Szeretem azokat az ételeket, melyek a sütőben sülnek készre, mert általában jól átsülve az ízek jobban érvényesülnek, és persze a pörzsanyag (így hívják a megsült étel felületén…