A csirke azért szerepel a kedvenceim között, mert gyorsan lehet elkészíteni, sokféleképpen, és mert finom. Ezt a receptet egy francia gasztroblogon olvastam. Az író egész csirkét ajánl a receptjében, én combokat és csirkeszárnyat használtam. A kókusztej használata talán idegen…
2010.04.09. 07:57 Gastronomica
Lilahagymás sült csirke kókusztejben
Szólj hozzá!
Címkék: csirke gasztronómia gyömbér kókusztej lilahagyma zöldcitrom gastronomica
2010.04.08. 09:25 Gastronomica
Balzsamos csirkemájas bruschetta
Egy újabb flancos pirítós kenyér, de ezúttal balzsamecetes csirkemájjal megpakolva. A csirkemájat nagyon szeretem, mégis ritkán eszem, mert valahogy mindig megfeledkezem róla, pedig azért is jó, mert nem igényel komolyabb előkészületet, és igen változatosan lehet elkészíteni. A…
3 komment
Címkék: gasztronómia balzsamecet bruschetta csirkemáj lilahagyma pirítós gastronomica
2010.04.07. 08:10 Gastronomica
Medvehagymás bruschetta
Nagyon jól hangzik, és valójában csak egy pirítósról van szó, melyet friss medvehagymával szórunk meg. Ha pedig medvehagyma, akkor megérkezett a tavasz, amikor számomra kihagyhatatlan a Mecsekben való piknikezés! Nagyon kellemes az intenzíven fokhagyma-hagymaszagú magaslati levegőt…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia medvehagyma bruschetta toast gastronomica
2010.04.06. 09:57 Gastronomica
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv
A Nők Lapjában mindig is jelentek meg receptek. Már nagyon régóta Lajos Mari és Hemző Károly páros írta a gasztró rovatot, és írják most is. Sok-sok nagyon jó receptet köszönhetünk nekik. Telt múlt az idő, és a Nők Lapja nagyot lépett, amikor a híradózás világából Stahl…