Imádom a zöldborsót minden formájában, legfőképp nyersen! Gyerekkoromban, amikor anyukám a zöldborsót tisztította, a nővéremmel ott ültünk mellette, és szorgosan ettük a friss zöldborsó szemeket. Szerencsére a szüleink sohasem ellenezték, ha a zöldségeket nyersen ettük, és…
2010.07.13. 08:49 Gastronomica
Málnás, ribizlis, szedres mandulakrém
Még mindig málna és ribizli és szeder, esetleg áfonya! Ilyenkor nem lehet betelni velük. Csak vesszük és esszük, hogy az utolsó pillanatot is kiélvezhessük e friss gyümölcsökből. Lassan vége lesz a szezonjuknak, és következik majd a sárgabarack, őszibarack, na és persze a…
Szólj hozzá!
Címkék: nyár édesség szeder gasztronómia málna desszert ribizli pohárkrém gastronomica mandulatej krémdesszert mandulakrém
2010.07.12. 09:06 Gastronomica
Málna és ribizli pohárban, tejsodóval
Csütörtöki receptem málnával és ribizlivel sült csirkemell volt citrom illatú kakukkfűvel. A mai receptemhez is hasonló hozzávalókra van szükség, azaz: málnára, ribizlire és citrom illatú kakukkfűre. Sajnos ez utóbbit nem leltem a zöldfűszereket árusító hölgynél a piacon,…