Ez a süti az egyik klasszikus a családunkban. Közvetlen környezetemben már mindenki ismeri, és felvette a süti repertoárjába. Borongós szombat vagy vasárnap délutánokon, amikor az ember csak úgy enne valami finomat, hogy a hétvégi ebédet a délutáni alvás után még kiegészítse,…
2010.02.12. 06:00 Gastronomica
Csokis-diós-mazsolás túrósüti
Szólj hozzá!
Címkék: csokoládé gasztronómia túró mazsola gastronomica
2010.02.11. 06:00 Gastronomica
Lazacos-fenyőmagos tészta
A lazacos-fenyőmagos tészta nagyon egyszerű és finom, de ami még nagyszerűbb benne, hogy gyorsan elkészül. Nálunk sajnos a gyerekek nem nagyon rajonganak a halért, még az előre gyártott halrudakat sem eszik meg. Hogy néha valami más formában is hozzájussanak a halhoz, az alábbi…
Szólj hozzá!
Címkék: bor lazac gasztronómia tejszín tészta parmezán füstölt gastronomica
2010.02.10. 06:00 Gastronomica
Gratin Dauphinois, azaz csőben sült burgonya
A francia konyhában gyakran készítenek ételeket sütőben. Azt a sütési technológiát, amelynél az a cél, hogy a sütőedényben elhelyezett étel teteje megpiruljon, csőben sütésnek, franciául gratiner-nek nevezzük. Ilyenkor az étel tetején található sajt, kenyérmorzsa vagy…
Szólj hozzá!
Címkék: burgonya krumpli gasztronómia sült rakott gratin dauphinois gastronomica csőben
2010.02.09. 06:00 Gastronomica
Rizspuding Jamie Oliver receptje alapján
Jamie Oliver ma talán a legnagyobb népszerűségnek örvendő szakács. Nagyon fiatalon tett szert hírnévre, azóta már komoly ipari és családi háttérrel rendelkezik. Született három kislánya, szakácskönyveket jelentetett meg, komoly étterem láncot épített fel, saját…
2 komment
Címkék: tej gasztronómia tejszín vanília rizs cukor tejberizs rizspuding gastronomica rizskoch
2010.02.08. 06:00 Gastronomica
Csirkemájpástétom hagymalekvárral
A csirkemájpástétom nagyon mutatós, francia eleganciával rendelkező, nagyon finom (mérsékelt árfekvésű) előétel. Az elkészítése igen egyszerű, ha van a háztartásunkban egy olyan robotgép, mely éles késes betéttel is rendelkezik. (Ha nincs, talán egy turmixgépben is el lehet…