Amikor eljön az este, és a gyermekeim megkérdezik, hogy „Mami, ma mi lesz a vacsora?” felvillan bennem a kétségbeesés, hogy már megint csak a nagyon egyhangú párizsi, sonka, kolbász, sajt, szalámi, kenőmájas, virsli, kenyér valamelyik kombinációja jöhet szóba. Persze…
2010.02.19. 06:00 Gastronomica
Koreai palacsinta rákkal és újhagymával
4 komment
Címkék: rák gasztronómia palacsinta szezámolaj gastronomica
2010.02.18. 06:00 Gastronomica
Pissaladière
A pissaladière egy kelt vagy leveles tészta alapon kakukkfűvel, szardellával, olajbogyóval fűszerezett karamelizált hagymás étel, melyet a sütőben sütnek készre, akárcsak a pizzát. Az étel dél Franciaországból származik, Nizza környékéről, a szó a pissalat szóból ered,…
Szólj hozzá!
Címkék: hagyma gasztronómia szardella olajbogyó kakukkfű pissaladiere gasztronomica
2010.02.17. 06:00 Gastronomica
Rokfortos keksz
A tegnapi céklasalátához nagyobb mennyiségű márványsajtot vettem, hogy a maradék sajtból kekszeket készítethessek. A sajt finom, krémes, puha, széteső állagú volt. Olcsóbban kaptam meg az árustól, mert mint mondta, ezt ilyen állapotban már nehezen tudja eladni. Nekem…
3 komment
2010.02.16. 06:00 Gastronomica
Rokfortos céklasaláta cukkinivel
Van néhány zöldség, melynek csodaszép a színe. Ilyen a cékla. Nagyon szeretem, minden formájában. Legkorábbi emlékem az óvodai kiscsoportból való: rizses húshoz ecetes céklát kaptunk salátaként. Gyerekkoromban utáltam, amikor a főzelékbe belerakták a rántott húst, mert…
Szólj hozzá!
Címkék: saláta gasztronómia cukkini cékla rokfort gastronomica
2010.02.15. 06:00 Gastronomica
Meleg tofu szójás fokhagymaszószban
Erre a receptre a nagy múlttal rendelkező, sajnos mára már megszűnt amerikai Gourmet Magazine-ban találtam rá. A receptben benne vannak azok az összetevők, melyeket külön-külön és főleg együttesen nagyon szeretek: fokhagyma-szójaszósz-szezámolaj. Ennek a három alapanyagnak már…