Már többször írtam, hogy mennyire szeretem a rokfort típusú kék sajtokat. A brokkolival kifejezetten jól illenek egymáshoz. A brokkoli krémleveshez javaslom, hogy zölségalaplevet használjunk. A zölségalaplevet leveskockával is lehet helyettesíteni, de egyáltalán nem ugyanazt az…
2010.03.05. 06:00 Gastronomica
Rokfortos brokkoli krémleves
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia krémleves brokkoli alaplé rokfort gastronomica
2010.03.04. 06:00 Gastronomica
Borban főtt gombás rozmaringos nyúlhús
Gyerekkoromban gyakran ettünk nyúlhúst, papámnak volt valami kapcsolata egy nyúltenyésztővel, így sokszor jutottunk hozzá. A nyulat nagyon szerettem, mert leggyakrabban vadas készült belőle, és ilyenkor az anyukám mindig készített zsemlegombócot. A vadas mártása és a gombóc így…
Szólj hozzá!
Címkék: nyúl bor gomba gasztronómia rozmaring gastronomica
2010.03.03. 06:00 Gastronomica
Krémsajttal töltött csirkemell
A csirkemell csak akkor jó, ha nincs túlfőzve. Túlfőzve nagyon száraz lesz a húsa és nem igazán könnyen csúszik le a torkunkon. Viszont, ha megtaláljuk a megfelelő sütési időtartamot, remek, szaftos, omlós húsunk lesz. Ebben a krémsajt töltelék is segít a magas…
Szólj hozzá!
Címkék: csirke gasztronómia paradicsom krémsajt gastronomica
2010.03.02. 06:00 Gastronomica
Nagyon finom túrós palacsinta csőben sütve
Már maga a palacsinta egy aránylag jól sikerült étel, de ez meg még triplán finomabb! Miért is? Mert nem csak át van sütve, és az ízek még jobban összeérnek, hanem egy jó adag vaníliás, cukros, tojásos tejjel meg van locsolva, és így kerül be a sütőbe. A végtermék, egy…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia túró palacsinta túrós sütve gastronomica
2010.03.01. 06:00 Gastronomica
Purimi sütemény - Hámán füle
Idén február 28-ra esett Purim, a legvidámabb zsidó ünnep. Ilyenkor nagy jelentősége van Eszter könyvének, ugyanis Purim története ebben a könyvben olvasható. Purim a perzsa uralom alatt élő zsidók megmenekülésének ünnepe. Az ünnep alkalmával a gyerekek jelmezbe…