HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2011.02.01. 07:43 Gastronomica

Alma chutney

Megjelent a HVG Gasztro rovatában

Szerző: Lukács Enikő

Hiába lehet manapság a boltokban évszakról évszakra folyamatosan minden zöldséget, gyümölcsöt kapni, hajlamosak vagyunk komoly túlélőkészleteket felhalmozni.

Ráadásul majdnem minden családban van rokon, szomszéd, barát, aki bármikor képes váratlanul betoppanni pár kiló ezzel-azzal, amit igazán kár lenne veszni hagyni. Mondhatnánk, hogy hol van már a tavalyi hó, de az vesse ránk az első követ, aki még nem járt úgy, hogy nyár végétől tél derekáig sem volt képes bedolgozni mondjuk a nagybácsi kereskedelmi mennyiségű, kissé férges almáját, amit az ősszel röstellt a fán hagyni, mert nálunk meg úgyis elfogy. Ilyen váratlan meglepetések alkalmával örömünket alig tudjuk leplezni, főleg úgy, hogy almák nélkül is alig férünk el otthon a konyhában, a kamrában. Persze jöhetnek ínséges idők, szorult helyzet és főleg spórolós január. A fő, hogy a lélekjelenlétünk ne hagyjon el, és koncentráljunk a megoldásra. Aztán  újra elkezdhetünk halmozni.

Alma chutney

¾ kg alma
270 g világos nádcukor
250 g mazsola
2 közepes hagyma
1,5 teáskanál mustármag
1 teáskanál reszelt gyömbér
350 ml almaecet

Az almákat hámozzuk meg, és a magházat távolítsuk el. Minden hozzávalót tegyünk egy lábasba, forraljuk fel közepes lángon, főzzük alacsony lángon 30-40 percig, gyakran kevergessük, míg ragadós nem lesz. Tiszta üvegekbe tegyük el, hűtőben tároljuk. Hideg sült húsokhoz kínáljuk.

Ugrás a HVG Gasztro rovatban megjelent cikkre

www.gastronomica.hu

 

1 komment

Címkék: alma gasztronómia chutney gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr322627173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cikória 2011.02.05. 09:55:19

Köszönöm, ezt kipróbálom. De hol kapok mustármagot?
süti beállítások módosítása