HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2011.05.02. 10:10 Gastronomica

5 tuti kaja, amitől jobban nézel ki

A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatában

Szerző: Lukács Enikő

Itt a tavasz, hódít a rövid szoknya és a top. Még nem késő tenned azért, hogy a bőröd szép és rugalmas legyen. És ami a legjobb az egészben: ez egyáltalán nem is lesz nehéz!

Jó, ha tudod, hogy a szexi bőr titka nemcsak genetikai eredetű. Te teheted a legtöbbet azért, hogy szép maradjon. Kenegetheted különböző krémekkel, pakolásokkal, sok-sok hatékony anyagot juttathatsz a bőrödbe, no meg a kozmetikusod is segít az elektromos kütyüivel még mélyebbre juttatni a hatóanyagokat. De tudnod kell, hogy belsőleg is segíthetsz a bőrödön! Például azzal, hogy olyan élelmiszereket eszel, amelyek belülről szépítenek. Az első és legfontosabb a tiszta víz. Ebből literszámra kell innod, hogy bőröd rugalmassága sokáig megmaradjon. De a vízen kívül számos élelmiszer is elősegíti a bőr táplálását. Egy amerikai tanulmány bebizonyította, hogy egyes vitaminok igen eredményesen védik bőrt. Sőt azok az élelmiszerek, amelyek hatékonyan lépnek fel a bőrrák megelőzésében, hathatósan segítenek a fiatal, sima, bársonyos bőr megtartásában.

Mit mond a szakértő?
Kibédi Krisztina kozmetikus
5 tuti kaja, amitől jobban nézel ki– Nekünk, nőknek fontos a rostban és vitaminban gazdag élelmiszer, valamint a megfelelő mennyiségű folyadék napi bevitele. Legfontosabb szépségtápanyagaink a gyümölcsök, zöldségek, friss növényi csírák és olajok, hántolatlan gabonák és fehérjék. Heti szinten együnk halat, mert magas az ómega–3-zsírsav tartalma. Ráncképződés ellen a C-vitaminban gazdag citrusféléket, valamint piros bogyós gyümölcsöt (pl. málna, áfonya) együnk, mert elősegítik a kollagén termelését. Az avokádó magas olajtartalma miatt a legfontosabb fegyver az öregedés ellen. A zsíros, tág pórusú bőrök karbantartására sóskát, paradicsomot javaslok. A nyári strandszezonra pedig gyógyteákkal savtalanítsuk és méregtelenítsük a szervezetünket.

Az 5 legtutibb bőrfiatalító élelmiszer

5 tuti kaja, amitől jobban nézel kiEper
Akár már most elkezdhetjük a bőrünk megfiatalodásáért vívott harcot, ugyanis nyakunkon az eperszezon! Nyakra-főre ehetjük a C-vitaminban gazdag epret, amelynek egyik jótékony hatása a bőr kisimítása és a korral együtt járó bőrszárazság enyhítése. A C-vitamin erőteljes antioxidáns, semlegesíti a károsító szabad gyököket, amik az ultraibolya sugarak révén alakulnak ki a szervezetben. Emellett közreműködik a kollagénképzésben és -fenntartásban, ami a fiatalság megőrzésének nélkülözhetetlen alapja.

Szardínia
Nincs jó emléked a napközis szardíniás kenyérről? Vagy a nagymamánál a szardíniás reggeliről kakaóval? Itt az idő, hogy mindezt elfelejtsd! A szardínia az egyik legegészségesebb étel. A szexi bőrhöz áldozatokat kell hozni... ezért mihamarabb vedd fel étrendedbe a szardíniát: tele van ómega–3-zsírsavval és D-vitaminnal, amit már kevés szardíniával is természetes úton magadhoz vehetsz. Jó, ha tudod, hogy egy amerikai kutatás eredményeként fény derült arra is, az ómega–3-zsírsav védi az érfalakat a szabad gyökök okozta károk ellen és fokozza a bőr nedvességtartalmát, puhaságát.

A cikk további része elolvasható itt.

Szólj hozzá!

Címkék: kávé spenót gasztronómia kakaó avokádó gasztronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr472871163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása