HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2011.06.10. 09:53 Gastronomica

A legjobb nyári limonádék – recept

A cikk a HVG Gasztronómia rovatban jelent meg.

Szerző: Lukács Enikő

Ha nyár, akkor limonádé. Sokan gondolhatják, hogy ilyen egyszerű italra nem érdemes szót vesztegetni, de nagyon nem így van.

Kétségtelen, hogy a limonádéhoz nem kell különösebb fakszni, még akkor sem, ha a menő vendéglátóhelyeken a mostanában oly divatos, előkelő Virgin Mojito nevet viseli. Kell hozzá viszont rendes szóda (ásványvíz), más nézetek szerint csak sima, de jól lehűtött víz, friss citrom és cukor. Csak ennyi? Nem. Most megmutatjuk. Fejlesszük tovább az alaplimonádét, mert nagyon megéri. A fűszernövények és a kávé (!) kiválóan egészítik ki a limonádé fanyar ízét, pár perc alatt igazi kulináris élményhez juthatunk.

Bazsalikomos limonádé

Fotó: Lukács Enikő

Hozzávalók egy pohár elkészítéséhez

2 evőkanál +1 teáskanál nádcukor
2 evőkanál víz
1 citrom leve
10 levél friss bazsalikom
jég
víz (szénsavas vagy szénsavmentes)
citromszeletek a díszítéshez

2 evőkanál nádcukorból 2 evőkanál vízzel készítsünk cukorszirupot, úgy, hogy a vizet forraljuk fel a nádcukorral, míg a cukor felolvad, majd hagyjuk hűlni. Egy nagyobb pohárba szórjunk bele egy teáskanál nádcukrot, és adjuk hozzá a megmosott bazsalikomleveleket. Kis fakanál segítségével nyomkodjuk alaposan össze, hogy a bazsalikomból felszabaduljanak az aromák. Adjuk hozzá a citrom levét, a cukorszirupból 2-3 evőkanálnyit ízlés szerint, jégkockát, és öntsük fel vízzel. Díszítsük citrommal, bazsalikomlevéllel.

A rozmaringos, gyömbéres, kávés, görögdinnyés és levendulás limonádé receptje a HVG Gasztronómia rovatában olvasható.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia nyári gastronomica limonádé; limonádék;


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr652972559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása