HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2011.06.13. 21:45 Gastronomica

Egészséges nyalakodás: trendi lett a joghurtos fagyi!

A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatában

Szerző: Lukács Enikő

Nem hizlal és finom? Ráadásul fagyi?! Jó hírünk van: ha dögös alakot szeretnél, idén nyáron nem kell beáldoznod érte a nagy fagyizásokat!

Már egy ideje a csapból is csak az folyik, mennyire fontos az egészséges táplálkozás... De az, hogy valami finom-e, és növeli-e a boldogságérzetet, lassan már senkit nem érdekel! Pedig igenis létezik boldogsághormon, azaz endorfin, ami az örömérzetért felelős, és legalább olyan fontos, mint az alacsony kalóriájú, koleszterinszegény étkezés. A joghurtalapú fagyi ideális megoldás lehet a nyári melegben. Ebből aztán lelkiismeret-furdalás nélkül megehetsz a nap bármely szakában egy jó nagy adagot: kevés kalória, nagy élvezet! És ami a legjobb: ne valami natúr cuccra gondolj, a joghurtfagyi cukormentes verziója kifejezetten finom! Ráadásul a joghurt frissítő, savanykás ízét rengeteg különböző hozzávalóval turbózhatod. Választhatsz például friss, apróra vágott gyümölcsöket, hogy a frissességet fokozd. Vagy magokat, amikkel egy kis ropogósságot vihetsz a fagyiba. Ha pedig édesebben szeretnéd a fagyid, csorgass rá természetes és egészséges édesítőket – méz, juharszirup stb. Amerikában a joghurtozók olyan népszerűek, hogy a salátabárokhoz hasonlóan már önkiszolgáló joghurtbárokban is összeállíthatod a saját fagyidat! Itthon ilyen egyelőre még nincs, viszont egyre több helyen vehetsz joghurtalapú, egészséges fagyit.

Na és hogy mik a legújabb trendek a fagyipiacon? A hagyományos ízeket felváltják a merész kreációk: a sós karamell, a chilis csoki, a füstölt, sós csoki, a rózsaborsos eper, vagy akár az angolszalonnás, juharszirupos fagyi. Noha ezek egy része egyelőre leginkább Amerikában hódít, de tuti, hogy rövid időn belül hozzánk is betörnek!

Egészséges nyalakodás: trendi lett a joghurtos fagyi!Ha kedvet kaptál a joghurtfagyihoz, ne tétovázz, otthon is elkészítheted:
Bodzás joghurtfagylalt
½ kg joghurt (görög vagy török, lényeg, hogy magasabb zsírtartalmú legyen), 1,5 dl bodzaszörp, 4 fej bodzavirág, 1 dl friss citromlé, ½ citrom reszelt héja

A joghurtot keverd simára, tedd bele a bodzavirágot és hagyd benne érni 2 napig. Szűrd át, nyomkodd ki a benne lévő maradék joghurtot is, majd keverd össze a bodzaszörppel és a citrommal. Tedd a mélyhűtőbe és másfél-két óránként keverd át, amíg a krém jellege a fagylaltéhoz kezd hasonlítani. Nem biztos, hogy olyan krémes lesz, mintha fagyigépben készítetted volna, de így is nagyon finom, hidd el! (Ha van otthon fagyigéped, akkor a joghurtos keveréked öntsd bele a fagyigép táljába, és tedd a mélyhűtőbe egy-másfél órára, majd amikor már kásásra fagyott, vedd ki és a fagyigéppel krémesítsd.)

A cikk folytatását a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatában elolvashatod.

Szólj hozzá!

Címkék: fagyi gasztronómia joghurtos gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr982981636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása