HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.01.11. 06:00 Gastronomica

Zöldleveles palacsinta

Amikor télen családi röszti vacsorát rendezek, a hagyományos röszti mellett - aminek a receptjét már közöltem pár hete - mással is megpróbálom színesíteni a felkínált ételeket (nem csak szó szerinti értelemben, hanem íz világban is), és készítek zöld palacsintát is. Receptjét egy általam nagy becsben tartott receptkönyvben találtam, melyet egy igen jó barátnőmtől kaptam ajándékba, akinek ugyan nincs nagy jártassága a külföldi szakácskönyvek terén, de ebben az esetben nagyon eltalálta (minden segítség nélkül). Azóta sokat forgatom és használom ezt a könyvet: Alex Baker, Egg
Mivel igen jól bevált ez a recept, vacsorára is szoktam készíteni, és így spenótot is tudok csempészni a gyerekek szervezetébe.

Zöldleveles palacsinta (10-12 db kisebb palacsintához)

225 g spenót levél
1 kisebb póréhagyma
1 csokor petrezselyem vagy/és koriander levél
3 nagy tojás
50 g liszt
25 g reszelt parmezán sajt
Só, bors, reszelt szerecsendió
Olaj a sütéshez

Paradicsom salsa
3 paradicsom apró kockákra vágva
1 kisebb chili paprika kimagozva
4 db olajban áztatott paradicsom, kockákra vágva
1 kisebb lilahagyma apróra kockázva
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
4-6 ek. olivaolaj
2 ek. édeskés ecet (pl. balzsam ecet, édes alma ecet, stb)
½ ek. cukor

Paradicsom saláta
Egy tálba keverjük össze a hozzávalókat és tegyük a hűtőbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek

 

Palacsinták:
A megtisztított spenótot vágjuk apróra a póréhagymával, a petrezselyemmel és a koriander levéllel. (Életünkön könnyíthetünk, ha egy robotgépbe tesszük, ami mindezt pillanatok alatt felaprítja nekünk.)
Adjuk hozzá a tojásokat és fűszerezzük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval.
Fokozatosan keverjük bele a lisztet, 2-3 ek. vizet és hagyjuk pihenni 20 percig.

Mint a palacsintasütéskor, egy serpenyőt vékonyan kenjünk meg olajjal és egy-egy evőkanálnyi spenótos tésztát kanalazzunk rá és így süssünk arany barnára mindkét oldalát.

Tartsuk meleg helyen és tálaláskor szórjuk meg a frissen reszelt parmezán sajttal és adjunk hozzá paradicsomsalátát.

www.gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: spenót palacsinta póréhagyma gastronómia röszti gastronomica latkesz


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr261660951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.