HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.11. 06:00 Gastronomica

Lazacos-fenyőmagos tészta

A lazacos-fenyőmagos tészta nagyon egyszerű és finom, de ami még nagyszerűbb benne, hogy gyorsan elkészül. Nálunk sajnos a gyerekek nem nagyon rajonganak a halért, még az előre gyártott halrudakat sem eszik meg. Hogy néha valami más formában is hozzájussanak a halhoz, az alábbi lazacos tésztát készítem.Erre nem szokták húzni a szájukat, sőt, kifejezetten szeretik!
A receptben eredendően főtt-füstölt lazacot kell használni, de azt nehezen tudom beszerezni, ezért maradok általában a fóliás csomagolású füstölt, szeletelt lazacnál.
A szószt előre is el lehet készíteni, és hűtőben tárolni, és csak tálalás előtt átmelegíteni, miközben a tészta fő.

Lazacos-fenyőmagos tészta


Hozzávalók 6 fő részére

600 g tészta
120 ml fehér bor
200 ml tejszín
3 ek. reszelt parmezán sajt
450 g füstölt lazac
100 g pirított fenyőmag
Só, bors

A tésztát a csomagolásán feltüntetett ideig főzzük sós vízben.

Míg fő a tészta egy nagyobb serpenyőben forraljuk fel a bort, és a nagyobb darabokra vágott lazacot forgassuk meg benne (ha szétesik kisebb darabokra, nem baj), majd öntsük hozzá a tejszínt. Mindenképpen kóstoljuk meg, hogy mennyire sós a lazacunk, és annak megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot.

Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le és, öntsük az egészet a lazacos tejszínes mártáshoz, majd óvatosan keverjük össze.

Egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a fenyőmagot, és szórjuk meg vele a tésztát. Azonnal tálaljuk.

 

Következő bejegyzés holnap, február 12-én jelenik meg, címe: Csokis-diós-mazsolás túrósüti

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bor lazac gasztronómia tejszín tészta parmezán füstölt gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr451746732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.