HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.25. 06:00 Gastronomica

Thai fasírtgolyók

Az ázsiai konyha nagyon közel áll hozzám. Szeretem, mert néhány általunk nem megszokott fűszer vagy alapanyag felhasználásával teljesen más ízt tudunkk kreálni. Ennél a receptnél is húsgolyót készítettem, de a paradicsomos káposztafőzelékhez felszolgált fasírttól eltérő ízesítésűt.
Anyukám régebben, nagyobb vendégváráskor falatka méretű fasírtgolyókat készített előételnek ketchup és mustár szósszal. 
A thai fasírtgolyókat én is szoktam előételként felszolgálni salátával és chili szósszal.

 

Thai fasírtgolyók

Hozzávalók 4 fő részére

400 g darált pulykahús
4 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk. friss reszelt gyömbér
1 chili paprika
1 tojássárgája
1 csokor koriander
Só, bors
Olaj

Egy tálban keverjük össze a darált húst, az apróra vágott újhagymával, a szétnyomott fokhagymával, a gyömbérrel, a kimagozott apróra vágott chili paprikával, korianderrel, és a tojással. Sózzuk és borsozzuk, és apró golyókat formázzunk belőle.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük a golyókat készre pár perc alatt. Ne süssük sokáig, nehogy a hús kiszáradjon!
Salátával és édes chili szósszal tálaljuk.

Chili szószt kaphatunk nagyobb szupermárketekben a nemzetközi ételek sorában, kínai élelmiszerboltokban, vagy a Nagycsarnokban lévő Ázsia Bt. boltban. Ára 550FT/350g.


A következő bejegyzés holnap, február 26-án, pénteken lesz, címe: Paradicsom krémleves

www.gastronomica.hu

képek: külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával
 

Szólj hozzá!

Címkék: thai fasírt gastronomica gasztronómis


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr111786935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.