HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.26. 06:00 Gastronomica

Paradicsom krémleves

A paradicsomleves minden gyerek kedvence, legalábbis nálunk. Betütésztával, rántással és temérdek cukorral vagy zellerrel, de még ezt a répás verziót is nagyon szeretik. Finom a krémessége, melyet a tejszín biztosít neki. (Nyáron friss, érett papradicsomból még finomabb!)
Amíg megérkezik a nyár, mellékelem a konzerv paradicsomos verziót. Hámozott, darabolt paradicsom konzervet sok élelmiszerbolt kínálatában megtaláljuk, a nagyokban mindenképpen. Lehet egész hámozott paradicsom konzervet és koktélparadicsom konzervet is kapni. Mindegyik megfelel ennek a receptnek az elkészítéséhez. A végén úgyis le kell turmixolni. Friss kenyérrel, vagy fűszervajas baguette-tel ajánlom tálalni.

Paradicsom krémleves

Hozzávalók 4 fő részére

1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1.5 dl tejszín
4.5 dl csirke- vagy zöldségalaplé (jó minőségű kockából is lehet, bio boltokban lehet kapni)
1 ek sűrített paradicsom
400 g paradicsom konzerv
1 csokor friss bazsalikom
1,5 kk. barnacukor
olivaolaj
Só, bors

Egy edényben olivaolajon pároljuk puhára az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a reszelt répát.
Mikor megpuhult, keverjük hozzá a paradicsompürét, adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomkonzervet, az alaplevet. Rakjunk rá fedőt, és főzzük alacsony lángon 15-20 percen keresztül.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a cukrot, és öntsük bele a tejszínt.
A bazsalikomot nagyobb részét aprítsuk fel, és keverjük a levesbe.
Ezután, merülőmixerrel pürésítsük a levest, és rakjuk vissza a tűzre. Keverjük meg, és tálaljuk a maradék bazsalikom leveleivel.

A következő bejegyzés március 1-én, hétfőn jelenik meg, címe: Túrós palacsinta másképp

www.gastronomica.hu

képek: külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával
 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia paradicsom tejszín bazsalikom krémleves gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr421790102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.