A csirkemell csak akkor jó, ha nincs túlfőzve. Túlfőzve nagyon száraz lesz a húsa és nem igazán könnyen csúszik le a torkunkon. Viszont, ha megtaláljuk a megfelelő sütési időtartamot, remek, szaftos, omlós húsunk lesz. Ebben a krémsajt töltelék is segít a magas zsírtartalmával. Az alábbi recept egy kis olasz beütéssel rendelkezik a felhasznált ízesítők és fűszerek miatt. Én ezúttal Philadelphia zöldfűszeres krémsajtot használtam, mert finom és nem érzem benne azokat a lisztszerű szemcséket, melyeket a versenytársainál viszont igen.
Krémsajttal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 fő részére
2 ek. olajbogyó, apróra vágva
2 ek. szárított paradicsom, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
½ kk. oregánó fűszerkeverék
200 g krémsajt
2 db. egész filézett csirkemell (4 lebeny)
3 db. paradicsom
Olivaolaj
Só, bors
A sütőt kapcsoljuk be 220˚C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat).
Az olajbogyót és a szárított paradicsomot vágjuk apróra fel, a fokhagymát reszeljük le vagy fokhagymanyomóval nyomjuk szét, és keverjük mindezt a krémsajthoz. Ízesítsük az oregánóval, sóval és borssal.
A csirkemell lebenyeket sózzuk be, az oldaluk mentén vágjunk egy kis zsebet.
Töltsük meg a fűszerezett sajtkrémmel, és fogpiszkálóval zárjuk össze a nyílást.
A töltött csirkemelleket helyezzük egy kiolajozott sütőformára.
A paradicsomokat szeleteljük vékony karikákra, és helyezzük őket a csirkemellekre. Sózzuk, borsozzuk, és olivaolajjal locsoljuk meg.
A forró sütőben körülbelül 25 percig süssük, addig, míg a csirkemell szélei elkezdenek pirulni, és a paradicsom a tetején már fonnyadt.
Salátával tálaljuk. Ne felejtsük kivenni a fogpiszkálókat tálalás előtt a csirkemellekből!
Következő bejegyzés február 4-én, csütörtökön lesz, címe: Borban főtt rozmaringos nyúlhús
képek: gastronomica.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.