HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.03.03. 06:00 Gastronomica

Krémsajttal töltött csirkemell

A csirkemell csak akkor jó, ha nincs túlfőzve. Túlfőzve nagyon száraz lesz a húsa és nem igazán könnyen csúszik le a torkunkon. Viszont, ha megtaláljuk a megfelelő sütési időtartamot, remek, szaftos, omlós húsunk lesz. Ebben a krémsajt töltelék is segít a magas zsírtartalmával. Az alábbi recept egy kis olasz beütéssel rendelkezik a felhasznált ízesítők és fűszerek miatt. Én ezúttal Philadelphia zöldfűszeres krémsajtot használtam, mert finom és nem érzem benne azokat a lisztszerű szemcséket, melyeket a versenytársainál viszont igen.

Krémsajttal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 fő részére

2 ek. olajbogyó, apróra vágva
2 ek. szárított paradicsom, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
½ kk. oregánó fűszerkeverék
200 g krémsajt
2 db. egész filézett csirkemell (4 lebeny)
3 db. paradicsom
Olivaolaj
Só, bors

A sütőt kapcsoljuk be 220˚C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat).

Az olajbogyót és a szárított paradicsomot vágjuk apróra fel, a fokhagymát reszeljük le vagy fokhagymanyomóval nyomjuk szét, és keverjük mindezt a krémsajthoz. Ízesítsük az oregánóval, sóval és borssal.

A csirkemell lebenyeket sózzuk be, az oldaluk mentén vágjunk egy kis zsebet.

Töltsük meg a fűszerezett sajtkrémmel, és fogpiszkálóval zárjuk össze a nyílást.

A töltött csirkemelleket helyezzük egy kiolajozott sütőformára.
A paradicsomokat szeleteljük vékony karikákra, és helyezzük őket a csirkemellekre. Sózzuk, borsozzuk, és olivaolajjal locsoljuk meg.

A forró sütőben körülbelül 25 percig süssük, addig, míg a csirkemell szélei elkezdenek pirulni, és a paradicsom a tetején már fonnyadt.

Salátával tálaljuk. Ne felejtsük kivenni a fogpiszkálókat tálalás előtt a csirkemellekből!

 

Következő bejegyzés február 4-én, csütörtökön lesz, címe: Borban főtt rozmaringos nyúlhús

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gasztronómia paradicsom krémsajt gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr371803512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.