HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.03.29. 08:48 Gastronomica

Üzleti ebéd a Culinaris étteremben

Már jó ideje, hogy a Culinaris ínyencbolt harmadik üzlete megnyílt az V. kerületben a Balassi Báint utcában. Remek helyen! A Hunyadi téri bolt is jó, de sajnos az üzlethelyiség méretei szűkebbek, ezért hamar átszoktam Balassi Bálint utcaira, ami nemcsak bolt, hanem étterem is, mely reggeltől ebéd utánig nyitva tart. Az étterem kellemesen lett berendezve, néhány hosszú magas asztallal, hozzá illő magas székekkel. Semmi flinc vagy flanc vagy kínos merevség. Az éttermet egy óriási fekete tábla uralja, melyen az étlap szerepel, színes krétával megírva. A Culinaris piros színe a pulton köszön vissza. Az asztalokon középen ételváró nassok vannak kihelyezve az üzlet választékából. A menü feldolgozható mennyiségű ételt kínál: három féle leves, ugyanennyi előétel, a főételekből négy féle, és desszertből talán valamivel több. Ezeken kívül az étlapon megtalálhatók saláták és szendvicsek is. A felszolgált ételek mennyisége nem nagy, kifejezetten diszkrét méretű, de hétköznapi ebédre pont azt az adagot kaptuk, ami még nem kívánja meg a délutáni sziesztát.  A választék nem a megszokott menzaszerű ételeket kínálja, ha mégis, akkor is valamilyen frissebb felfogásban elkészítve. Pénteken jártam ott egy kollégámmal gyors üzleti ebéden. Thai pisztránglevest rendeltem, és nem csalódtam benne. Főételnek, tonhal steak-et választottam, gyömbéres wokzöldségekkel. A tonhal megfelelően volt ízesítve és grillezve, és a zsüliennre vágott zöldségek finom ropogósak maradtak. Kollégám dim sumot rendelt, ami ebben az esetben rétestésztaszerű tésztába csomagolt és megsütött rákocskákat jelentett kellemesen csípős szósszal. Ő mustáros borjúkarajjal folytatta bébizöldség frikásszéval. Bár kicsit rágós volt a borjú, de a mustáros szósz és a zöldségek ezúttal is nagyon finomak voltak. A hosszú asztalnál, ahol ettünk, szomszédjaink chipolatakolbászt rendeltek hasábburgonyával és salátával. A kolbász illata remek volt, el is bizonytalanodtunk, nem azt kellett volna-e nekünk is rendelni.
Desszertnek Suzette palacsintát és csoki tortát ettünk, melyek igazán finomak voltak, de az ebédnek nem ők alkották a legemlékezetesebb részét. Borokat ezúttal nem kóstoltunk, maradtunk a frissítő Borsec ásványvíznél.

A kiszolgáló hölgyek nagyon kedvesen, segítőkészen és felkészülten állnak a vendégek rendelkezésére. A helyet mindenkinek jó szívvel ajánlom.
 

ÉTLAP – MENU
2010.03.26.
Ebéd déltől / Lunch from noon
LEVES – SOUP
répás narancsleves /
carrot and orange soup*
550.–
marha konszomé /
beef consomé
650.–
thai pisztrángleves /
Thai trout soup
750.–
ELŐÉTEL – STARTER
dim sum*
990.–
burrata paradicsommal és rukkolával /
burrata caprese
1250.–
Culinaris saláta (tavaszi zöld saláta/burgonyasaláta/tabulé) /
Culinaris salad (spring green salad/potato salad/tabbouleh)
590.–
FŐÉTEL – MAIN COURSE
chipolata kolbász hasábburgonyával és salátával /
chipolata with french fries and salad*
1550.–
tonhal tataki gyömbéres wokzöldségekkel /
tuna tataki with ginger wok vegetables
1990.–
borjúkaraj mustármártással,
bébizöldség frikasszéval /
mustard veal with baby vegetables fricassee
1750.–
pesztós fussilli medvehagyma habbal /
fussilli with pesto and ramson mousse*
1250.–
ÉDESSÉG – DESSERT
csokitorta / chocolate tart
meleg angol puding / warm English pudding
mandulás sajttorta / almond cheesecake*
csoki mousse / chocholate mousse
Suzette palacsinta / crepe Suzette*
Haagen Dazs, Ben & Jerry's válogatás/selection (adag/scoop)
500.–
sajt válogatás / cheese selection
990.–
BOROK – WINES (1 dl)
Bodrog Borműhely Hárslevelű 2008
(Magyarország/Hungary, Tokaj)
450.–
Szeleshát Kékfrankos Rosé 2009
(Magyarország/Hungary, Szekszárd)
350.–
Antinori Santa Cristina 2008
(Olaszország/Italy, Toscana)
490.–
Szeleshát HáromFiú Cuvée 2007
(Magyarország/Hungary, Szekszárd)
690.–
Az árak az áfá-t tartalmazzák.
Prices contain VAT. Gratuity at your discretion.

 

 Cím: Budapest, V. kerület, Balassi Bálint utca 7.

Nyitva tartás:
Étterem
Hétfő-szombat 08.00-15.00, vasárnap 10:00-15:00
Bolt
Hétfő-szombat 09.00-20.00, vasárnap 10:00-18:00
TEL.: ( 36 1) 373-0028

Web: www.culinaris.hu

 

www.gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: a üzleti gasztronómia ebéd culinaris étteremben gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr431876568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.