HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.03.31. 13:18 Gastronomica

Mascarpone sajtos paradicsomos gnocchi

A gnocchi egy krumpliból készűlt tésztaféleség, mely nagyon hasonlít a mi nudlinkra, csak formájában tér el. Állaga sűrű és lágy egyben. Nagyon laktató. Készen lehet kapni élelmiszerüzletekben, de az otthon készített tészta sokkal finomabb. Leggyakrabban burgonyából készítik paradicsom vagy pesto mártással.
Az alábbi recept egy nagyon egyszerű ételnek a leírása. Mascarpone sajt hozzáadásával a paradicsommártás savassága lágyul, és krémesebbé válik. A mascarpone sajtról már írtam egy korábbi receptemben, mely nagyon hasonlít erre az ételre, csak csirkével készül.

Mascarpone sajtos paradicsomos gnocchi

Hozzávalók 4 fő részére

500 g gnocchi
Oliva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 db friss chili paprika
1 csokor friss bazsalikom
400 g hámozott, vágott paradicsom konzerv
100 g spenót
250 g mascarpone sajt
Só, bors
Parmesan sajt

A sütőt kapcsoljuk be 200˚C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat).

A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a bazsalikomot tépkedjük kisebb darabokra. A spenótot mossuk meg, és alaposan csöpögtessük le. A chili paprikát magozzuk ki, és ha a enyhén csípős ízt kedveljük, még az ereit is vágjuk ki, majd vágjuk vékony karikákra.


Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, rakjuk bele a fokhagymát és a chili paprikát, majd keverjük meg. Mikor a fokhagyma kezd pirulni, adjuk hozzá a bazsalikomot és öntsük bele a paradicsom konzervet. Sózzuk, borsozzuk.

Az egészet öntsük egy tűzálló tálba, és toljuk be a meleg sütőbe.

Egy nagy lábasba, tegyünk fel vizet, egy kis sóval forrni, és főzzük meg a gnocchi tésztát.

A spenót leveleket keverjük a paradicsom szószhoz. A kifőtt tésztát szűrjük le, és ezt is keverjük a paradicsomhoz. Kanalazzuk hozzá a sajtot, és szórjuk meg a parmezán sajttal.
Sütőben addig süssük, míg rotyogni kezd.

Melegen tálaljuk.

A következő bejegyzés holnap, április 1-én jelenik meg, címe: Széder esti maceszsüti

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia paradicsom mascarpone tészta gnocchi gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr401883703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.