HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.07.01. 09:20 Gastronomica

Cézársaláta újburgonyából

Cézársalátát kevés helyen készítik el finoman. Szerintem a legfontosabb összetevője a római saláta. Hosszúkás és ropogós levelei sokkal ízesebbek, mint a jégsaláta vagy a hagyományos zöldsaláta. Én valójában csirke nélkül szeretem, még a ropogós kenyérkockáktól is könnyen lemondok. A legfontosabb a jó saláta, és a finom öntet. Ahhoz meg nélkülözhetetlen a szardella. Szardellát vagy ringlit kis üvegekben lehet kapni, olajban eltéve, de lehet már szardella pürét tubusban is kapni. Sokáig eláll a hűtőben, így bátran vásárolhatunk belőle, annak ellenére, hogy egyszerre nem kell sokat felhasználni belőle.
A Cézársalátához még nélkülözhetetlen a parmezán vagy ahhoz nagyon hasonló sajt és a fokhagyma. E három fontos hozzávaló elhagyása, kapitális bűn, ha cézár öntetet készítünk.
Az alábbi receptben ezt az öntetét használtam főtt újkrumplival. Tökéletes köret grill, vagy egyéb sült húsokhoz vagy akár meleg toast szendvicsekhez.
Elkészítése nem vesz sok időt igénybe, csak a hozzávalókat kell beszerezni.

 Cézársaláta újburgonyából

Hozzávalók 4 fő részére

1 kg kis szemű újburgonya
2 gerezd fokhagyma
4 szál szardella
4 púpozott evőkanál majonéz (nem csemege, hanem sima)
3 ek. extra szűz olívaolaj
½ citrom leve
4 ek. reszelt parmezán
Só, bors
1 csomag újhagyma

 

A burgonyát csak alaposan mossuk meg, de nem kell a héját levágni, sós vízben főzzük puhára.

A fokhagymát reszeljük le, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a szardellákat, amit villával nyomkodjuk szét. Keverjük hozzá a majonézt, az olívaolajat, a citrom levét, és a parmezán sajtot. Ízlés szerint sózzuk (ügyeljünk arra, hogy a szardella már sós), és borsozzuk.

Az újhagymát vágjuk karikákra.

A megfőtt burgonyát még melegen keverjük össze az öntettel, majd szórjuk meg az újhagymával.

Melegen tálaljuk!

www.gastronomica.hu


képek: külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia cézársaláta újburgonya gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr212121591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.