HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.07.02. 09:01 Gastronomica

Kuszkusszal töltött paprika

A kuszkusz elkészítése nagyon egyszerű. Semleges íze lehetővé teszi a fűszerezését, vagy a natúr íz kihangsúlyozását. Köretként, salátának változatosan kíséri a húsételeket. Az alábbi recept egy látványos köret vagy vegetáriánusoknak salátával főfogás.
A kuszkuszt nem kell főzni. Egyszerűen forró vizet öntünk rá, lefedjük és rövid idő alatt magába szívja a nedvességet, és megpuhulnak a szemek. Ezek valójában durumbúzából készült, apró lyukú szitán átszitált tésztaszemek, ami az észak-afrikai országokban része a mindennapi étkezésnek. Elég körülményes elkészíteni ezeket a szárított kuszkusz szemeket, viszont annál egyszerűbb végső formájában az asztalra varázsolni.

Az alábbi recept, talán az egyik legkomplikáltabb kuszkusz variáció, viszont nagyon látványos

Kuszkusszal töltött paprika

Hozzávalók 2 fő részére

2 db. kaliforniai paprika
100 g kuszkusz
30 g fenyőmag
1 maréknyi magozott fekete olívabogyó
50 g feta sajt
50 g szárított paradicsom vagy egy maréknyi koktélparadicsom
3 szál bazsalikom ág
olívaolaj

A sütőt melegítsük fel 200˚C–ra (gázsütőnél 6-os fokozat).

A paprikákat vágjuk ketté hosszában, vagy a száránál vágjuk le a felső egy negyedét, és vegyük ki a magházat. Tegyük egy tányérra, és a mikrohullámú sütőben közepes erősségen kb. 5 percen keresztül süssük, míg majdnem megpuhulnak a paprikák.

Közben a kuszkuszt szórjuk egy tálba, sózzuk és borsozzuk, majd öntsünk rá 140 ml forrásban lévő vizet, keverjük össze, és fedjük le folpack fóliával 10 percre.
Ezután villával keverjük össze, és a nagyobb összeragadt szemeket szedjük szét. Adjuk hozzá a pirított fenyőmagot, a nagyobb darabokra vágott olívabogyókat és szárított paradicsomot, a szétmorzsolt feta sajtot és a csíkokra vágott friss bazsalikom leveleket.

Helyezzük át a paprikákat egy sütőedénybe, vágott oldallal felfelé.

Töltsük meg őket a kuszkuszos keverékkel, locsoljuk meg olívaolajjal és süssük10-15 percen keresztül.

Melegen vagy hidegen tálaljuk.
 

www.gastronomica.hu

képek: külföldi gasztronómiai oldalak felhasználásával
 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia paprika kuszkusz töltött gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr932124232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.