HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.07.07. 08:45 Gastronomica

Megint málna, ezúttal csirkével

Nagyon kedvelem az édes, savanyú és sós ízek együttes megjelenését ez ételben. Kedvenceim között szerepelnek sült és főtt húsok, pl. liba barack kompóttal, vagy főtt marha megy vagy egres szósszal, stb. Találtam egy receptet a francia Elle á table magazinban, melyben málna és savanykás ribizli sül csirkemellel cukor hozzáadása nélkül. Kell még hozzá citromillatú kakukkfű ágak is, mely sajnos nem a legelterjedtebb kakukkfű fajta. Használható hagyományos is, de kevesebb, mert az íze intenzívebb. A végleges íz így ugyan más lesz egy kicsit, de így is nagyon finom!

Sült csirkemell málnával és ribizlivel

Hozzávalók 4-6 fő részére

2 egész filézett csirkemell (4 lebeny)
2 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
125 g málna
50 g ribizli
10 ág citromos kakukkfű (vagy helyette 6 ág kakukkfű és fél citrom vékonyra vágott héja)
1 mk. fahéj
Só, bors
Olívaolaj

A sütőt kapcsoljuk be 180˚C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).

A hagymát szeleteljük vékony karikákra, a fokhagymákat nyomjuk szét.
A csirkemelleket negyedeljük és sózzuk, majd borsozzuk meg.
Egy sütőedénybe tegyük bele a csirkemell darabokat, a hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet, (a citrom héját), szórjuk meg egy mokkás kanál őrölt fahéjjal és locsoljuk meg az olajjal. Öntsünk hozzá egy deci vizet, és süssük puhára, de nem szárazra, kb. 25-35 percen keresztül.
A sütés felénél fordítsuk meg a csirkedarabokat.
Amikor a csirke már majdnem megsült, adjuk hozzá a málnát és a ribizlit, majd  süssük még 10 percig.

Melegen tálaljuk.

Ha az édesebb ízt kedveljük, a gyümölcsöket forgassuk meg egy kis cukorba, tegyük a hűtőbe, majd amikor már levet eresztettek, rakjuk a húsra, és így süssük.

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gasztronómia szárnyas főétel málna csirkemell kakukkfű ribizli gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr432132528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.