HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.07.13. 08:49 Gastronomica

Málnás, ribizlis, szedres mandulakrém

Még mindig málna és ribizli és szeder, esetleg áfonya! Ilyenkor nem lehet betelni velük. Csak vesszük és esszük, hogy az utolsó pillanatot is kiélvezhessük e friss gyümölcsökből. Lassan vége lesz a szezonjuknak, és következik majd a sárgabarack, őszibarack, na és persze a dinnyék. De addig is, élvezzük még. Az alábbi recept egy nagyon könnyen elkészíthető, gyors, hideg desszert nyári melegbe.

Mandulás pohárkrém piros bogyókkal

Hozzávalók 6 fő részére

250 g piros bogyók (málna, ribizli, szeder, áfonya, stb)
15 cl bármelyik fenti gyümölcs átszűrt leve
100 g cukor
2 zselatin lap – 4 g (pl. Dr. Oetker)
1,5 ek. finomra darált, hámozott mandula
25 cl tej
15 cl hideg habtejszín

A gyümölcslevet forraljuk 30 g cukorral 5 percen keresztül, majd öntsük a megtisztított gyümölcsökre, és hagyjuk állni.

A zselatin lapokat áztassuk hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

A tejet forraljuk fel a maradék cukorral, a mandulával, keverjük meg, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a lecsepegetett zselatin lapokat. Hagyja kihűlni, de időközönként keverjünk rajta.

A hideg tejszínt verjük habbá, és óvatosan keverjük a már kihűlt mandulás tejhez.

A krémet adagoljuk poharakba, és kanalazzuk a tetejére a gyümölcsöt, majd 3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.
 

www.gastronomica.hu

Képek: gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: nyár édesség szeder gasztronómia málna desszert ribizli pohárkrém gastronomica mandulatej krémdesszert mandulakrém


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr792147543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.