HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.01.08. 06:00 Gastronomica

Amikor a gyerekek táborban vannak (Mustáros tejszínes csirkemell)

Amikor a gyerekek táborban vannak, vagy nagyszülők vigyáznak rájuk, végre grimaszok kísérete nélkül is főzhetek olyat, ami nem tipikusan gyerek étel. Ilyen a mustáros tejszínes csirkemell is. A fiaim nem szeretik, ezért stikában kell főznöm, amikor ők nincsenek itthon. A csirkét…

Szólj hozzá!


2010.01.07. 06:00 Gastronomica

Paradicsomos húsgombóc

Fiaim körében a töltött paprika paprika nélkül, (más néven paradicsomos húsgombóc) a szuper nyerő étel. Bármikor szívesen fogyasztják magában, krumpli és kenyér nélkül, jó sok édes paradicsomszósszal. (Már-már a Happy Meal menüvel vetekszik a népszerűsége, ami azért nem…

Szólj hozzá!


2010.01.06. 06:00 Gastronomica

Chili con carne (4 fő részére)

Férjem egyik kedvence a sólet. A referencia a Klauzál téren található Kádár étkezde  szombati sóletje. Abból nem enged. Akárhányszor készítem, férjem csak legyint: a Kádáré jobb! Így fokozatosan áttértem a sóletről a chili con carne készítésére. Sóletet hozunk a…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia chili con carne gastronomica


2010.01.05. 06:00 Gastronomica

Kaiserschmarrn, azaz Bajor császármorzsa (2 fő részére)

Minden télen legalább kétszer felkerekedünk síelni. A célpont csakis Ausztria lehet. Nem mintha más országokban nem lennének jó hóviszonyok, vagy nem készítenék elő megfelelően a pályákat, hanem az osztrák kaiser smarni az, ami pótolhatatlan. Síeléskor az ebéd csakis…

Szólj hozzá!

Címkék: császármorzsa bajor gastronomica kaiserschmarrn


2010.01.04. 06:00 Gastronomica

Gorgonzolás-körtés melegszendvics

Eltelt a téli szünet, és a három gyerek ma reggeltől ismét képzett pedagógusok felügyelete alatt lesz legalább napi néhány órát (bölcsiben, oviban, iskolában), és végre én is szusszanhatok egy kicsit. A téli szünet rövid egyenlege: Egy felszakadt szemhéj négy öltéssel…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia köret gorgonzola melegszendvics gastronomica gorgonzolás körtés