A finom, illatos, érett paradicsomot bármilyen formájában szeretem. Sokszor készítem sütve köretnek vagy salátának. Szerencsére nem kell vele sokat bajlódni, csak a sütés igényel időt.Leveles tésztát lehet hűtőpultban vagy mélyhűtve kapni a nagyobb élelmiszer láncoknál. Két…
2010.09.24. 12:16 Gastronomica
Sült paradicsom leveles tésztán
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia paradicsom leveles tészta gastronomica
2010.09.23. 11:23 Gastronomica
Kókusztejes lazac
Ismét egy jó recept a bécsi nagynénitől! Szerencsés helyzetben vagyok, mert ő is nagyon szeret főzni, és remek érzékkel teszi mindezt, sőt rólam sem feledkezik meg, és továbbküldi a már általa kipróbáltakat.Az alábbi receptet is ő küldte. El is készítettem, és jól tettem!…
Szólj hozzá!
Címkék: lazac gasztronómia fokhagyma kókusztej lime lemongrass gastronomica
2010.09.22. 11:16 Gastronomica
Tejfölös őszibarack pite
Ez a süti egy lágy, könnyű pite. A finomságát a natúr és egyszerű ízeinek köszönheti. Nincs benne fűszer, a leheletnyi vaníliás cukor, csak némi diszkrét aromával gazdagítja. A barack nedvességet és zamatot ad, a mandula mindezt még tovább hangsúlyozza, a tejföl pedig enyhe…
Szólj hozzá!
Címkék: ősz süti gasztronómia pite tejföl barack őszi őszibarack gsztronomica
2010.09.20. 08:30 Gastronomica
Ropogós csirke szezámos, petrezselymes morzsával
Az alábbi recept egy 80-as évek elején megjelent és akkor nagy népszerűségnek örvendő amerikai szakácskönyvből való: The Silver Palate Cookbook. A könyv szerzői Julee Rosso és Sheila Lukins, kezdetben New Yorkban nyitottak egy kis gurmand mini éttermet és ínyencboltot, mely nagyon…