Ezt a receptet egy kedves barátnőmnek küldöm, aki már mesteri fokon süti a banánt a gyerekeinek, és talán lenne kedve egy kis csokival párosítani a sült banánját egy pite formájában. Valójában a recept nagyon egyszerű, aránylag gyorsan el is készíthető, és nagyon látványos!…
2010.01.29. 06:00 Gastronomica
Csokoládés sültbanán pite
Szólj hozzá!
Címkék: süti banán gasztronómia csoki sültbanán gastronomica
2010.01.28. 06:00 Gastronomica
Mézben sült gyökerek
Ha már unod a megszokott rizs, tészta, krumpli köretet és valami színesebbre vágysz ebben a borongós téli időben, és az ilyenkor kapható téli zöldség választékból már nem kívánod a káposztát vagy a húslevest, próbáld ki az alábbi mézes sült zöldségeket! Én nagyon…
3 komment
Címkék: gasztronómia méz sárgarépa fehérrépa zellergumó gastronomica
2010.01.27. 06:00 Gastronomica
Koreai spenót saláta
A tegnapi ramen leveshez vásárolt spenótból maradt, és meg is volt mosva, így a spenót saláta elkészítése kifejezetten jó ötletnek bizonyult. (Sajnos a spenót főzelék szóba sem jöhet, mivel fiaim ki nem állhatják, így cselhez folyamodtam.) Amint tegnap említettem, nagyon…
Szólj hozzá!
Címkék: saláta spenót gasztronómia koreai gasztronomica
2010.01.26. 06:00 Gastronomica
Japán ramen leves
Imádom a szezámolaj, a friss gyömbér, a szójaszósz és a fokhagyma keverékét! Nagyon finom az illata és az íze is. Sok mindent lehet ezzel a fűszerkeverékkel ízesíteni, főleg az ázsiai konyhában alkalmazzák. A ramen Japánban olyan népszerű étel, mint Amerikában a hamburger.…
Szólj hozzá!
Címkék: spenót friss gasztronómia fokhagyma szójaszósz gyömbér ramen szezámolaj gasztronomica soba
2010.01.25. 06:00 Gastronomica
Édesboros Savarin sütemény
A Savarin sütemény (gâteau savarin) egy élesztős, koszorú formájú tészta, mely rumos sziruppal van bőségesen meglocsolva és átitatva. A sütemény Jean Anthelme Brillat-Savarinról, a 18. században élő francia gasztronómus, jogász, politikusról kapta a nevét. Nemcsak a…