HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.01.29. 06:00 Gastronomica

Csokoládés sültbanán pite

Ezt a receptet egy kedves barátnőmnek küldöm, aki már mesteri fokon süti a banánt a gyerekeinek, és talán lenne kedve egy kis csokival párosítani a sült banánját egy pite formájában. Valójában a recept nagyon egyszerű, aránylag gyorsan el is készíthető, és nagyon látványos!…

Szólj hozzá!

Címkék: süti banán gasztronómia csoki sültbanán gastronomica


2010.01.28. 06:00 Gastronomica

Mézben sült gyökerek

Ha már unod a megszokott rizs, tészta, krumpli köretet és valami színesebbre vágysz ebben a borongós téli időben, és az ilyenkor kapható téli zöldség választékból már nem kívánod a káposztát vagy a húslevest, próbáld ki az alábbi mézes sült zöldségeket! Én nagyon…

3 komment

Címkék: gasztronómia méz sárgarépa fehérrépa zellergumó gastronomica


2010.01.27. 06:00 Gastronomica

Koreai spenót saláta

A tegnapi ramen leveshez vásárolt spenótból maradt, és meg is volt mosva, így a spenót saláta elkészítése kifejezetten jó ötletnek bizonyult. (Sajnos a spenót főzelék szóba sem jöhet, mivel fiaim ki nem állhatják, így cselhez folyamodtam.) Amint tegnap említettem, nagyon…

Szólj hozzá!

Címkék: saláta spenót gasztronómia koreai gasztronomica


2010.01.26. 06:00 Gastronomica

Japán ramen leves

Imádom a szezámolaj, a friss gyömbér, a szójaszósz és a fokhagyma keverékét! Nagyon finom az illata és az íze is. Sok mindent lehet ezzel a fűszerkeverékkel ízesíteni, főleg az ázsiai konyhában alkalmazzák. A ramen Japánban olyan népszerű étel, mint Amerikában a hamburger.…

Szólj hozzá!

Címkék: spenót friss gasztronómia fokhagyma szójaszósz gyömbér ramen szezámolaj gasztronomica soba


2010.01.25. 06:00 Gastronomica

Édesboros Savarin sütemény

A Savarin sütemény (gâteau savarin) egy élesztős, koszorú formájú tészta, mely rumos sziruppal van bőségesen meglocsolva és átitatva. A sütemény Jean Anthelme Brillat-Savarinról, a 18. században élő francia gasztronómus, jogász, politikusról kapta a nevét. Nemcsak a…

4 komment