A paradicsomleves minden gyerek kedvence, legalábbis nálunk. Betütésztával, rántással és temérdek cukorral vagy zellerrel, de még ezt a répás verziót is nagyon szeretik. Finom a krémessége, melyet a tejszín biztosít neki. (Nyáron friss, érett papradicsomból még finomabb!)Amíg…
2010.02.26. 06:00 Gastronomica
Paradicsom krémleves
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia paradicsom tejszín bazsalikom krémleves gastronomica
2010.02.25. 06:00 Gastronomica
Thai fasírtgolyók
Az ázsiai konyha nagyon közel áll hozzám. Szeretem, mert néhány általunk nem megszokott fűszer vagy alapanyag felhasználásával teljesen más ízt tudunkk kreálni. Ennél a receptnél is húsgolyót készítettem, de a paradicsomos káposztafőzelékhez felszolgált fasírttól eltérő…
Szólj hozzá!
Címkék: thai fasírt gastronomica gasztronómis
2010.02.24. 06:00 Gastronomica
Kecskesajtos toast
Vannak ételek, amelyek a maguk egyszerűségével annyira nagyon finomak tudnak lenni. Ilyen a kecskesajt. Franciaországban nagy hagyománnyal rendelkezik a kecskesajt gyártás, sajnos itthon még nem tett szert olyan népszerűségre, mint Franciaországban. Valószínű az árában lehet az…
Szólj hozzá!
Címkék: saláta kecskesajt toast gastronomica gasztronómis
2010.02.23. 06:00 Gastronomica
Gombás, sonkás, besameles csőben sült tészta: Vincisgrassi
A jól hangzó név valójában egy lasagne szerű rakott tészta, de paradicsom nélkül. Az eredeti recept frissen gyúrt tésztával készül. Nekem nem volt itthon ilyen tésztám, és nem is volt időm tésztát gyúrni, viszont volt csusza tésztám, ezért ezzel készítettem ezt az olasz…
Szólj hozzá!
Címkék: gomba gasztronómia sonka tészta erdei besamel gastronomica
2010.02.22. 06:00 Gastronomica
Nagyon csokis mogyorós csokoládé desszert
A csokoládé a mi családunkban nagyon népszerű. Sajnos! A titkos csokoládé lelőhelyet a konyhában már mindenki ismeri, és látogatja is, mert időközönként az általam sütikhez vásárolt csokoládé táblák eltűnnek, az üres csomagolópapír pedig ott marad. Amikor kitaláltam,…