HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2011.04.27. 20:33 Gastronomica

Jobb-e a nyúlhús a macskáénál?

A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe Gasztro rovatában

Szerző: Lukács Enikő

Szögezzük le: a nyúlhús finom, a többi pedig már csak életfelfogás! De lássuk is, hol a helye a tapsifülesnek: a házi kedvencek között a kertben? A szabadban, a szántókon? A lakásban egy kartondobozban? Esetleg a tepsiben?!

Ha valamiben, hát ebben a kérdésben igen megosztottak vagyunk. Húsvét környékén, de újabban ettől függetlenül is fellobban a vita, hogy együnk nyúlhúst, vagy ne? Őseink garantáltan jóízűen fogyasztották a barlang tüze mellett, ha a férfiak a vadászatból nyúllal tértek haza. De mi, a modern kor szülöttei vajon miért szeretjük annyira a tapsifülest, hogy sokunknak lelkiismeret-furdalást, esetleg undort okoz a nyúlpecsenye fogyasztása? Honnan ez az érzelmi kapocs? Álszentség? Vagy civilizációs betegség? Esetleg nagyon is valós okai vannak a kötődésnek? A kérdés meglehetősen heves érzelmi reakciókat vált ki belőlünk. Lássuk, ki hogy látja ezt a dolgot!

Kecskeméti György
Kecskeméti György

Kecskeméti György, a Nyúltenyésztők Hajdúszoboszlói Egyesületének elnöke
Én a nyulakat versenyekre tenyésztem. De ettől függetlenül én sem vetem meg a nyúlhúst, mert szerintem finom.

Juli, 42 éves állatvédő
A nyulak szeretni való állatkák! A nyúlhúst fogyasztókat semmi nem különbözteti meg a macskahúst fogyasztóktól. Én, úgy ahogy van, megvetem őket!

Barta Éva, 73 éves nyugdíjas
Én már sokat láttam életemben, nem hiszem, hogy bárkinek is lelkiismeret-furdalások közepette kellene nyulat ennie. A nyúl nagyon finom és egészséges! Gyerekkoromban vidéken sokat ettem nyúlpaprikást, ami isteni volt! Minden unokámnak magam készítettem a nyúlhúsos ételeket, amikor kicsik voltak. Egyébként szerintem az sem véletlen, hogy sokféle bébiétel is készül belőle.

Timi, 30 éves, adminisztrátor
Sokan álságos állatvédőként védik a nyulakat, de tök fölösleges! Apám nyúltenyésztő. A nyulakat nagyon humánusan kábítják el, mielőtt megnyúzzák. Szerintem egy disznóvágás jóval barbárabb dolog, és még a húsa sem olyan finom! Szerintem az egész csak egy nagy nyafogás a nyúlhús körül!

A cikk további része elolvasható itt.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia nyúlhús gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr702860352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.