Amikor a gyerekek táborban vannak, vagy nagyszülők vigyáznak rájuk, végre grimaszok kísérete nélkül is főzhetek olyat, ami nem tipikusan gyerek étel. Ilyen a mustáros tejszínes csirkemell is. A fiaim nem szeretik, ezért stikában kell főznöm, amikor ők nincsenek itthon.
A csirkét azért szeretem, mert nagyon gyorsan el lehet készíteni, főleg, ha csirkemellből készítjük. Az alábbi receptben nekem a mustár és a tejszín krémes íze jön be igazán. Az elkészítése egyszerű és aránylag gyors is. Az erynfollecuisine.canalblog.com francia főző blogon leltem rá.
Mustáros tejszínes csirkemell
1 db filézett csirkemell
50 g vaj
1 pohár száraz fehérbor (kb. másfél deci)
Só, bors
1 pohár dijoni mustár (lehet fele magos mustár, másik fele sima)
1 dl tejföl
1dl tejszín
1 csokor petrezselyem
A csirke mellet vágjuk csíkokra. A vajat hevítsük fel és a húst arany barnára pirítsuk.
Öntsük hozzá a bort, ízesítsük sóval és borssal, keverjük bele a mustárt és jól keverjük össze, hogy a húst mindenhol érje a szósz.
Fedjük le és hagyjuk lassú tűzön főni kb. 30 percen keresztül.
Öntsük fel a tejföllel és a tejszínnel, keverjük alaposan össze és hagyjuk még pár pillanatig a tűzön.
Tálaláskor szórjuk meg a friss apróra vágott petrezselyemmel. Rizzsel, tésztával vagy petrezselymes burgonyával kínáljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.