HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.01.08. 06:00 Gastronomica

Amikor a gyerekek táborban vannak (Mustáros tejszínes csirkemell)

Amikor a gyerekek táborban vannak, vagy nagyszülők vigyáznak rájuk, végre grimaszok kísérete nélkül is főzhetek olyat, ami nem tipikusan gyerek étel. Ilyen a mustáros tejszínes csirkemell is. A fiaim nem szeretik, ezért stikában kell főznöm, amikor ők nincsenek itthon.
A csirkét azért szeretem, mert nagyon gyorsan el lehet készíteni, főleg, ha csirkemellből készítjük. Az alábbi receptben nekem a mustár és a tejszín krémes íze jön be igazán. Az elkészítése egyszerű és aránylag gyors is. Az erynfollecuisine.canalblog.com francia főző blogon leltem rá.

 

Mustáros tejszínes csirkemell

1 db filézett csirkemell
50 g vaj
1 pohár száraz fehérbor (kb. másfél deci)
Só, bors
1 pohár dijoni mustár (lehet fele magos mustár, másik fele sima)
1 dl tejföl
1dl tejszín
1 csokor petrezselyem

 

 

A csirke mellet vágjuk csíkokra. A vajat hevítsük fel és a húst arany barnára pirítsuk.

Öntsük hozzá a bort, ízesítsük sóval és borssal, keverjük bele a mustárt és jól keverjük össze, hogy a húst mindenhol érje a szósz.

Fedjük le és hagyjuk lassú tűzön főni kb. 30 percen keresztül.

Öntsük fel a tejföllel és a tejszínnel, keverjük alaposan össze és hagyjuk még pár pillanatig a tűzön.

Tálaláskor szórjuk meg a friss apróra vágott petrezselyemmel. Rizzsel, tésztával vagy petrezselymes burgonyával kínáljuk.

 

www.gastronomica.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr131653361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása