A gremolata egy friss zöldfűszerekből és egyéb más összetevőből álló fűszerkeverék.
Leggyakrabban petrezselyem, citromhéj és fokhagymából készül. Olaszországban és Franciaországban használják a készétel legvégső ízesítésére. A francia persillade egy kicsit eltér az olasz verziótól, mert az még tartalmaz olajat és esetleg ecetet is.
A fűszer hármas: petrezselyem, citromhéj és fokhagyma, keveréke egy friss, tavaszias ízt ad az ételnek.
A mai receptben egy sült szűzpecsenyét szórunk meg ezzel a fűszerkeverékkel.
Szűzpecsenye gremolata-val
Hozzávalók 4 fő részére
750 g szűzpecsenye
só, bors
olivaolaj, vaj
Gremolata:
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyem
A petrezselymet és a fokhagymákat vágjuk apróra, a citrom héját reszeljük le, és tegyük mindezt egy tálba. Keverjük össze.
A szűzpecsenyét szeleteljük fel. Sózzuk, borsozzuk és a petrezselymes fűszerkeverék egy részével dörzsöljük be. A serpenyőnket hevítsük fel a vajat és az olajat, tegyük bele a hússzeleteket. 2-3 percig süssük oldalanként.
A maradék zöldfűszert szórjuk a kész húsra. Azonnal tálaljuk!
A következő bejegyzés hétfőn, március 22-én jelenik meg, címe: Beszélgetés a Baraka étterem séfjével és tulajdonosával
képek:gastronomica.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal