HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.05.10. 10:07 Gastronomica

Osztriga főzőiskola

Az Osztriga főzőiskola egy nagyon fiatal kezdeményezés. Tulajdonosa Moldován Judit, aki mellesleg vegyész biológus, régi álma volt, hogy éttermet nyisson Budapest belterületén. Évekkel ezelőtt a VIII. kerület felkapott részében, a Nap utcában, a Corvin mega-beruházás közelében vásárolt egy gyönyörű egy szintes századfordulós családi házat, ahol a megfelelő átalakítások után megnyitotta éttermét. A polgári miliő hangulatát megtartó, finom, diszkrét berendezésű étterem napközben konferenciák helyszínéül szolgál, míg esténként főzőiskolának ad helyet.

Aki szeret főzni (és csak az menjen főzőiskolába), az nagyon fogja értékelni a profin berendezett konyhában való tevékenykedést. Nem háztartási tűzhelyeken forr a leves, hanem komoly, nagy, profi tűzhelyen. Mindig is szerettem volna otthonra egy monstrum AGA tűzhelyt, és itt végre kipróbálhattam, hogy milyen egy ilyen súlyos darabon főzni.
Orosz Krisztián séf irányítja a kurzust, felügyeli a főzés menetét, és segít eligazodni a konyhában. Látszik, hogy azt csinálja, amit szeret. Jó a kapcsolatteremtő és kommunikációs képessége: megtalálja a hangot a lelkes amatőrökkel, és nagyon jól tudja őket kezelni.

A főzőiskola első tanfolyamának első óráját márciusban tartották, amin lehetőségem volt részt venni. Azon az estén „Afrodité asztala” menüsort készítettük el, mely három fogásból állt, és igen jól sikerült:

Avokádó tigrisrákkal
Kagyló krémleves
Borjúvelő zsenge tavaszi zöldségekkel

Bár az első órán még meglehetősen kevesen voltunk, remélem, hogy az Osztriga hamarosan ismert és közkedvelt főzőiskolává válik a gasztronómiát kedvelők körében.

Cím: 1082 Budapest, Nap utca 23.

Telefon: 30 550 43 88

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu, osztriga

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia főzőiskola gastronomica osztriga főzőiskola


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr521980980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása