HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.05.12. 16:56 Gastronomica

Padlizsános és kecskesajtos bruschetta

A nyárban az a jó, hogy sok gyümölcs és zöldég kapható, és még az is, hogy lehet a szabadban grillezni. Az alábbi recept ugyan nem grill függő, el lehet készíteni a konyhánkban is, csak hát ugye a jó füstös íz nem ugyan olyan, mintha csak serpenyőben sült volna. Bár már láttam folyékony füstöt, mellyel befújva az ételt füstös ízt kapott, sőt volt gyerekkoromban füst ízű só is. Az én családomban ugyen nem, de másnál igen. Biztos kóstoltam, de nem maradt meg az íze, így nem tudom, hogy milyen lehetett.
Az alábbi recept grillezett padlizsánkarikák mentaleveles öntettel és kecskekrémsajttal. Szerintem nagyon finom! Kecskekrémsajtot a Soignon márkától lehet kapni a nagyobb bevásárlóközpontokban.

 

Padlizsános és kecskesajtos bruschetta

Hozzávalók 4 fő részére

8 szelet rusztikus kenyér
1 közepes padlizsán
300 g kecskekrémsajt
Olivaolaj

Az öntethez:
2 ek. balzsamecet
2 ek. olivaolaj
1 ek. friss mentalevél
Só, bors

A kenyérszeletek mindkét oldalát kenjük meg olivaolajjal, és grillen vagy serpenyőben (grillserpenyőben) süssük meg mindkét oldalukat.

A padlizsánt szeleteljük 1 cm vastagágú karikákra, és itt is kenjük be olajjal a szeletek mindkét oldalát, majd süssük meg őket. Tegyük ki egy nagy lapos tálra.

Az öntethez keverjük össze a balzsamecetet, az olivaolajat és a vékony csíkokra vágott mentalevelet. Locsoljuk meg a dresszinggel a sült padlizsánszeleteket, majd sózzuk, borsozzuk.

A kenyérszeleteket kenjük meg a kecskesajttal, és rakjunk minden szelet kenyérre egy-két szelet padlizsánt.
Tálaljuk melegen vagy hidegen.

www.gastronomica.hu

képek: külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr891997292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása