HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.05.19. 10:15 Gastronomica

Rákóczi téri kínai élelmiszerbolt

A Rákóczi téri piac bejáratától balra működik egy ázsiai élelmiszereket árusító bolt. A 4-es metró építése miatt ugyan most nehezebben megközelíthető, de a kellemetlenségek ellenére is üzemel. Főleg kínai és vietnámi áruk vannak a polcokon. Aránylag nagy az üzlethelyiség, így van hely a széles árukínálatnak is. Az üzlet méreteihez képest komoly mélyhűtőkkel rendelkezik. Találunk bennük sokféle finomságot: tengeri halakat, rákokat és egyéb herkentyűket, vagy akár fagyasztott tavaszi tekercset, dim sumot, és még más számomra beazonosíthatatlan „valamiket”.


Széles a szójaszósz szekció, nagy választékkal, de van még számos másféle szósz is a kínálatban. A hűtőpultban friss távol-keleti zöldségek, mint a pak-choy, fűszernövények, valamint szójacsíra és tofu is kapható, egyéb más termékek mellett.
A polcokon félkész termékek sorakoznak, bő a választék az instant tésztalevesekből, fűszerkeverékekből. Alapélelmiszerekből a rizs, nagy kiszerelésben, több fajtája kapható. Meglepően sok édességet és snacket lehet kapni. A nagy kedvencünket, a rákszirmot például félkészen, otthoni sütésre.


Az élelmiszereken kívül megtalálhatók még a boltban a konyhai eszközök is. Tálak, kanalak, csészék műanyagból és porcelánból, pálcikák, szűrők, wokok, bambuszpárolók, vagy akár elektromos rizspárológép és más egyéb hasznos távol-keleti konyhai segédeszköz.

Az üzlet autentikusságát nem csak az ázsiai eladónő és a vele beszélgető hasonló kinézetű vásárló hölgy bizonyítja, hanem az is, hogy a boltban kínai, vietnámi nyelven írott újságokat is lehet kapni. Valószínűsítem, hogy az ázsiai közösségből is vásárolnak ebben a boltban. Bár ha jól értettem, a nagytestvér üzlet, a Józsefvárosi piacon található, ahol a választék még teljesebb.

Az eladó hölgy sajnos nem beszél jól magyarul, így nem tudott nekem abban segíteni, hogy tartanak-e a boltban panko zsemlemorzsát, mert régebben találkoztam vele az üzletükben. Ez egy japán készítmény, egy speciális fehér kenyér belsejéből készül, a morzsa szemek jóval nagyobbak a Magyarországon megszokottól, így a panír sütéskor lényegesen ropogósabb lesz. Sajnos nem találtam meg, és az árát se tudom, pedig biztos olcsóbb, mint más nagyobb ínyencboltban. A panko  kipróbálását javasolom, mert rendkívül finom és szép végeredményt kapunk!

Kínai élelmiszerbolt
1084 Budapest, Rákóczi tér 8.
Tel: 1/ 210 34 58

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu, index
 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia szója tofu rízs gastronomica rákóczi tér ínyencbolt kínai élelmiszerbolt


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr102014845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása