HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.06.29. 08:06 Gastronomica

Spenótos ricotta gnocchi

Nagyon régen, amikor még Stahl Judit recepteket publikált a Nők Lapja magazin oldalain, olvastam tőle egy remek receptet, melyben spenótos nokedliről írt gorgonzolás, diós mártással. Nagyon egyszerű volt elkészíteni, és nagyon kellemes volt elfogyasztani. A spenótot különösen szeretem, főleg tésztával. Amióta Rómában, egy kis helyi vendéglőben, minden turistát nélkülöző étteremben, felszolgálták hazautazásunk előtti utolsó vacsoránkat, ahol csak vágytam a nővérem tányérján elterülő remek diószósz alatt, gőzölgő, friss spenóttal és ricottával töltött házi készítésű két nagy raviolija után. Azóta sem sikerült ahhoz hasonló, finom raviolit ennem. Viszont ráleltem egy gnocchi/nokedli receptre, melyet minimális módosítással készítettem el. Spenótos is, tészta is, és egyszerű is!


Spenótos ricotta gnocchi

Hozzávalók 4 fő részére

200 g spenót
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
140 g ricotta
85 g liszt
2 tojás
100g parmezán vagy ahhoz hasonló sajt
Frissen reszelt szerecsendió
Olívaolaj
Só, bors

A gondosan megtisztított spenótleveleket öntsük le forró vízzel, és hagyjuk 2 percig ebben a fürdőben. Öntsük le róla a vizet, alaposan csöpögtessük le és nyomkodjuk ki belőle a vizet! Vágjuk apróra, és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a szintén apróra vágott petrezselymet, fokhagymát, a reszelt sajtot és szerecsendiót, a ricottát, az egész tojásokat, majd szórjuk bele a lisztet is. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan keverjük össze.
Vizes kezünkkel formáljunk dió nagyságú golyókat (én két kávéskanál segítségével szoktam hosszúkás nokedli-galuskákat készíteni), és helyezzük sütőpapírral fedett tálcára, melyet majd a frigóba is el tudunk helyezni, hogy ott fél óra alatt megdermedjenek.

Egy nagy lábasba tegyünk fel vizet forrni. Sózzuk. Amikor már forr, vegyünk vissza a hőből, hogy csak gyöngyözzön a víz. Ekkor több adagban főzzük ki a golyókat. Mikor már kb. 1 perce feljöttek a víz felszínére, vegyük ki őket, és tartsuk melegen. A maradék golyókkal is ugyanígy járjunk el.
Tálaljuk melegen, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg frissen őrölt borssal és hintsük még meg reszelt parmezánnal.

Lehet paradicsomszósszal, gorgonzola- és diómártással is tálalni.

www.gastronomica.hu


képek: külföldi gastronomiai oldalak képeinek felhasználásával

Szólj hozzá! · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr862115068

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: sportbook 2017.12.30. 04:22:35

Hamis antivírus örökkön örökké - Antivírus blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása