HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.06.11. 07:54 Gastronomica

A frissítő szódavíz

Amióta ilyen nagyon meleg van, rájöttem, hogy a hideg szódavíz mennyivel üdítőbb, mint a víz. Ugyan csipőssége miatt kevesebbet tudok belőle egyszerre meginni, mégis jobban kívánom, mint a sima vizet. A kor retro divatjának megfelelően a szódafogyasztás kezd élénkülni. A…

2 komment

Címkék: ital fröccs gasztronómia víz üdítő frissítő szódavíz szikvíz gastronomica


2010.06.10. 16:00 Gastronomica

Mediterrán receptek - fókuszban az olívabogyó

Olívabogyóból legegyszerűbben Tapenade-ot lehet készíteni. Nagyon sok féle recept létezik. Ahány ház annyi szokás. Az alábbiakban megadok néhány olívás receptet: Tapenade szardellával Falatkákat készítve belőle, előételként, vagy vendégváró nassként remek. Hozzávalók:…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia paradicsom bruschetta olajbogyó grill csirkemell olíva olívabogyó gastronomica konfitált


2010.06.09. 11:28 Gastronomica

Olajbogyók

Az olajfa a Földközi-tenger keleti medencéjének partvidékein őshonos, innen terjedt tovább az őskorban Dél–Európába, Közel-Keletre és Észak-Afrikába.Örökzöld növény, jellegzetes bütykös törzse és ezüstösen zöld, hosszúkás levelei könnyen felismerhetővé teszik a…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia olajbogyó olívabogyó gastronomica


2010.06.08. 09:43 Gastronomica

Hold utcai vásárcsarnok (avagy food court)

A Hold utcai fedett piac, hivatalos nevén vásárcsarnok 1897-ben épült Cziegler Győző tervei alapján. Alapterülete 2110 m2, mely egy terebélyes alsószintre, (összeköti a Hold és a Vadász utcát), és az alsószintet körbeölelő galériára oszlik. A piac neve folyamatosan változott…

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása