HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.07.02. 09:01 Gastronomica

Kuszkusszal töltött paprika

A kuszkusz elkészítése nagyon egyszerű. Semleges íze lehetővé teszi a fűszerezését, vagy a natúr íz kihangsúlyozását. Köretként, salátának változatosan kíséri a húsételeket. Az alábbi recept egy látványos köret vagy vegetáriánusoknak salátával főfogás. A kuszkuszt…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia paprika kuszkusz töltött gastronomica


2010.07.01. 09:20 Gastronomica

Cézársaláta újburgonyából

Cézársalátát kevés helyen készítik el finoman. Szerintem a legfontosabb összetevője a római saláta. Hosszúkás és ropogós levelei sokkal ízesebbek, mint a jégsaláta vagy a hagyományos zöldsaláta. Én valójában csirke nélkül szeretem, még a ropogós kenyérkockáktól is…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia cézársaláta újburgonya gastronomica


2010.06.30. 09:06 Gastronomica

Provanszi lecsó

A lecsó készítés sok családban vita tárgyát képezi. Van, aki azt szereti, ha a paprika karikákra van felvágva, a paradicsomról a héja le van húzva, a hagyma nem kockákra, hanem szeletelve van. Ki miből mennyit tesz bele? Az alaphozzávalók arányán is komoly viták lehetnek. De…

1 komment

Címkék: hagyma paradicsom ratatouille padlizsán lecsó provanszi paprila


2010.06.29. 08:06 Gastronomica

Spenótos ricotta gnocchi

Nagyon régen, amikor még Stahl Judit recepteket publikált a Nők Lapja magazin oldalain, olvastam tőle egy remek receptet, melyben spenótos nokedliről írt gorgonzolás, diós mártással. Nagyon egyszerű volt elkészíteni, és nagyon kellemes volt elfogyasztani. A spenótot különösen…

Szólj hozzá! · 1 trackback