HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.01.05. 06:00 Gastronomica

Kaiserschmarrn, azaz Bajor császármorzsa (2 fő részére)

Minden télen legalább kétszer felkerekedünk síelni. A célpont csakis Ausztria lehet. Nem mintha más országokban nem lennének jó hóviszonyok, vagy nem készítenék elő megfelelően a pályákat, hanem az osztrák kaiser smarni az, ami pótolhatatlan. Síeléskor az ebéd csakis császármorzsa lehet. Minden nap.

Hamar felismertem, hogy a kaiser smarni elkészítése nem ördöngösség, ezért szívesen készítem utóételként egy-egy könnyebb ebéd után.

Kaiserschmarnn, azaz Bajor császármorzsa (2 fő részére)

 

Hozzávalók:

2,5 dl tej
15 dkg liszt
1 csipet só
4 egész tojás
Vaj a sütéshez (2 evőkanálnyi)
Porcukor (ízlés szerint)
Fahéj
Mazsola (lehet rumban áztatva is!)

 

 

 

 

Egy tálba keverjük össze a tejet, a lisztet, a sót és a tojások sárgáját.

Egy másik tálba a tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a lisztes masszába.

Egy serpenyőben olvasszunk fel egy kis vajat (kb. egy evőkanálnyit) és a tészta felét öntsük rá és süssük közepes tűzön, mint egy vastag palacsintát.

Szórjuk meg mazsolával, majd porcukorral, hogy a cukor beleolvadjon a tésztába.
Amikor a palacsinta alja szép aranybarna, megfordítjuk a palacsintát. Ez úgy történik, hogy a palacsintát rácsúsztatjuk egy tányérra majd a palacsintasütőt ráborítjuk és ugyanezzel a mozdulattal megfordítjuk. Így a teteje kerül alulra. Ezután két kis falapát segítségével falatnyi darabkákra tépkedjük.

Mikor elkészült, megszórjuk porcukorral és a fahéjjal és osztrák hagyomány szerint szilva kompóttal melegen tálaljuk.

(A tészta másik felét hasonlóan készítsük el.)


www.gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: császármorzsa bajor gastronomica kaiserschmarrn


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr51645957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása