A kuszkusz elkészítése nagyon egyszerű. Semleges íze lehetővé teszi a fűszerezését, vagy a natúr íz kihangsúlyozását. Köretként, salátának változatosan kíséri a húsételeket. Az alábbi recept egy látványos köret vagy vegetáriánusoknak salátával főfogás. A kuszkuszt…
2010.07.02. 09:01 Gastronomica
Kuszkusszal töltött paprika
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia paprika kuszkusz töltött gastronomica
2010.07.01. 09:20 Gastronomica
Cézársaláta újburgonyából
Cézársalátát kevés helyen készítik el finoman. Szerintem a legfontosabb összetevője a római saláta. Hosszúkás és ropogós levelei sokkal ízesebbek, mint a jégsaláta vagy a hagyományos zöldsaláta. Én valójában csirke nélkül szeretem, még a ropogós kenyérkockáktól is…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia cézársaláta újburgonya gastronomica
2010.06.30. 09:06 Gastronomica
Provanszi lecsó
A lecsó készítés sok családban vita tárgyát képezi. Van, aki azt szereti, ha a paprika karikákra van felvágva, a paradicsomról a héja le van húzva, a hagyma nem kockákra, hanem szeletelve van. Ki miből mennyit tesz bele? Az alaphozzávalók arányán is komoly viták lehetnek. De…
1 komment
Címkék: hagyma paradicsom ratatouille padlizsán lecsó provanszi paprila
2010.06.29. 08:06 Gastronomica
Spenótos ricotta gnocchi
Nagyon régen, amikor még Stahl Judit recepteket publikált a Nők Lapja magazin oldalain, olvastam tőle egy remek receptet, melyben spenótos nokedliről írt gorgonzolás, diós mártással. Nagyon egyszerű volt elkészíteni, és nagyon kellemes volt elfogyasztani. A spenótot különösen…