HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2009.12.16. 09:01 Gastronomica

Balzsamecetes csirke (4 fő részére)

A következő recept az egyik kedvenc francia gasztroblogomról, a beaualalouche.canalblog.com-ról származik, ahol nagyon jó recepteket szoktam olvasni. A Beau á la louche-t egy fiatal egyetemista lány jegyzi Strasbourgból, aki nagyon lelkesen vezeti blogját már 2006 óta. A receptjei érdekesek, a fotók hozzá szépek.
Ez a csirke étel ízeiben nagyon egyedi. Van benne édes, savanyú és persze sós is, ez így egyben remek íz kombináció. A hozzávalókat itthon is könnyen be lehet szerezni. Az egzotikusabbnak hangzó balzsamecet és szárított paradicsom nagyobb hiper-szuperekben biztosan kaphatóak, de egy-egy jobb CBA is tart már ilyen árukat.


Balzsamecetes, szárított paradicsomos mázban sült csirke

4 fő részére

2 egész filézett csirkemell
1 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
3,5dl csirkehúslé (leveskockából is jó)
1,5dl balzsamecet
3,5 ek. méz vagy gourmand-oknak juharszirup
2 ek. étkezési keményítő
10 db. szárított paradicsom, lecsöpögtetve kisebb darabokra vágva
1 ek. olivaolaj
Só, bors

A sütőt kapcsoljuk be 180˚C-ra

A csirke melleket vágjuk 4 felé, összesen 8 db. csirkemellet kapjunk.
Az olivaolajban pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket (szintén apróra vágva). Keverjük össze, majd tegyük hozzá a csirke darababokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Amikor aranybarnára sűlt a csirke, vegyük ki és tegyük egy tányérra a hagymával együtt.

Ugyan abban a serpenyőbe öntsük bele az ecetet és a húslevet. Adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a mézet. Jól keverjük össze és hagyjuk felforrni.

Az étkezési keményítőt 2-3 ek. húslével alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a serpenyőbe és sűrűsödésig keverjük.

A csirkét és a hagymát helyezzük be egy sütőtálba és öntsük rá a mézes ecetes szószt. Majd a sütőben körülbelül 30 percen keresztül süssük és közben az öntettel gyakran locsolgassuk.

www.gastronomica.hu


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr541601495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása